Az Önce Açıklandı!


Az Önce Açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı ekonomik güven endeksini açıkladı. Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 73,5 iken, Temmuz ayında yüzde 11,8 oranında artarak 82,2 değerine yükseldi. Ekonomik güven endeksindeki artış, reel kesim (imalat sanayi),hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 100 idari hakim, 100’ü avukatlık mesleğinden 1100 adli hakim ve savcı ile 1100 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu.

Bakan Gül'ün Twitter hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

Bayram öncesi iki güzel haber vermek istiyorum. 100 idari hakim, 100’ü avukatlık mesleğinden 1100 adli hakim ve savcı olmak üzere 1200 hakim ve savcı alımı için 21-22 Kasım tarihlerinde yazılı sınav yapacağız.

Ayrıca açıktan ve naklen atama yoluyla 1100 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alımı yapacağız. Bunun yazılı sınavını da 22 Kasım’da gerçekleştireceğiz.

Her iki sınav da ÖSYM tarafından yapılacak. Yeni alımlarla yargı teşkilatını daha da güçlendirerek vatandaşlarımızın adalet hizmetlerini erişimini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Hayırlı olsun. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum.