Bakan Koca'dan Kritik Açıklama!


Bakan Koca'dan Kritik Açıklama!

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgının tüm ülkede yeniden tırmanışa geçtiğini söyledi. Bursa'da vakaların Eylül ayının ortalarına kıyasla 3 kat arttığını belirten Koca, "83 milyonun kalbi İstanbul'a da seslenmek istiyorum. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Valiliği'nde Türkiye'de koronavirüsün seyri konusunda açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

BURSA'DA VAKALAR 3 KAT ARTTI

Halkımızdan rica ediyorum sağlık çalışanlarımızın gösterdiği çabayı sizler de tedbirlere uymak için gösterin. Tedbirlerden daha güçlü silahımız yok. Burada kazanacağımız başarı Bursa ile sınırlı kalmayacak tüm ülkeyi olumlu etkileyecektir. Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır. 


İSTANBUL'DA VAKA SAYISI TÜRKİYE GENELİNİN YÜZDE 40'I

83 milyonun kalbi İstanbul'a da seslenmek istiyorum. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda. Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da çalışma arkadaşlarımla olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bilim Kurulu toplantısını da İstanbul'da gerçekleştireceğiz.

"SALGIN TÜM ÜLKEDE TIRMANIŞA GEÇMİŞ DURUMDA"

Şimdiden dikkat çekmek istiyorum. Koronavirüs salgını tüm ülkede tekrar tırmanışa geçmiş durumdadır. Salgın bize şunu öğretti ki; virüsün yayılması daha fazla insanın hasta olması değil tüm hayatın sekteye uğramasıdır.