Ve Başladı!


Ve Başladı!

İçişleri Bakanlığı Yıldırım Operasyonları'nın tamamlandığını Şehit Eren Bülbül'ün anısını yaşatmak için yeni operasyonlara "Eren Operasyonları" adının verildiğini duyurdu. Tendürek bölgesinde "Eren-1 Tendürek Operasyonu başlatıldı

 https://twitter.com/suleymansoylu


İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Yıldırım Operasyonları'nın 10 Ocak'ta tamamlandığını, Eren Bülbül anısına "Eren Operasyonları"nın başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, başlatılan Eren-1 Tendürek Operasyonu'nda 1071 personel ile 72 operasyonel timin görev aldığını belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"iyi ki varsın Eren... iyi ki varsın Halil İbrahim Yıldırım... 2020'de, 15 Temmuz'un en genç Şehidi Halil İbrahim Yıldırım'ın anısına başlatılan Yıldırım Operasyonları tamamlandı. 2021'de, Şehit Eren Bülbül’ün anısına Eren Operasyonları başlatıldı."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'dan "Terör Örgütü'nü bu kış, mağaralarda yalnız bırakmayacağımızı söylemiştik. Şehidimiz Eren Bülbül’ün maneviyatını yanımıza alarak, cesaretini cesaretimize kattık. Eren Operasyonları'na, Tendürek'ten başladık." açıklamasına yer verdi.


Yıldırım Operasyonları kapsamında ise 153 teröristin etkisiz hale getirildiği, 707 mağara, sığınak ve deponun imha edildiği açıklandı.

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞMUŞTU

Trabzon'un Maçka ilçesi 11 Ağustos 2017 tarihinde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını güvenlik güçlerine ihbar ederek çıkan çatışmada korkusuzca Mehmetçiğin yanında duran 15 yaşındaki Eren Bülbül ve onu kurşunlardan korumak için üzerine atlayıp siper olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik şehit edilmişti.