Davutoğlu'ndan Sert Tepki!


Davutoğlu'ndan Sert Tepki!

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğradı. Uğradığı saldırının ardından hastanede tedavi edilen Özdağ, yaptığı ilk açıklamada "Organize bir hareket" değerlendirmesini yaptı. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, akşam saatlerinde Özdağ'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Gelecek Partisi lideri, kınama beklediklerini söyledi

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Twitter hesabından Selçuk Özdağ'a yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Temurci, "Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ Abimize evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıda bulunulmuştur" derken, "Bu aşağılık saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların bir an önce yakalanarak adaletin önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Korkaklarla ve alçaklarla mücadelemiz kesintisiz sürecektir" ifadelerini kullandı.

5 KİŞİLİK GRUBUN SALDIRISINA UĞRADI

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:


"Gelecek Partisi Gn. Başkan Yardımcımız ve Manisa eski milletvekilimiz Sn. Selçuk Özdağ, bugün Ankara’daki evinin önünde saat 12:15 sularında “sopalı ve silahlı” bir saldırıya uğramıştır.

Yaklaşık beş kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Sn. Özdağ elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralanmıştır. Olay anında yanında bulunan şoförü tarafından hızla Memorial Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınmıştır.


Güvenlik görevlilerimizin incelemeleri devam etmektedir. Olayın sorumlularının gecikmeksizin ortaya çıkarılmasını ve yargıya teslim edilmesini bekliyoruz.

Söz konusu hadise ile maalesef ülkemizin geldiği noktayı, demokrasi diyen, hukuk diyen, özgürlük diyen hiçbir siyasinin can ve mal güvenliğinin kalmadığını büyük bir üzüntüyle tekrar gördük. Bu saldırı Türk demokrasisine yapılmıştır.

Tedavisi devam eden Sn. Genel Başkan Yardımcımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyor ve bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

ÖZDAĞ: ORGANİZE HAREKET

Özdağ, saldırıyı anlattı: “Cuma namazına gidiyordum. Kapıdan çıkarken soluma baktım, bir erkek var. Şahıs telefonla görüşüyor. Anladım işi. Arabaya yürüdüm. Şoförüm arabadaydı. Kar yağıyordu. Arkamdan iki kişi bacaklarıma sopayla vurdu düşeyim diye, düşmedim. Döndüm. Biri kafama vurdu sopayla. Boğuşmaya başladık. Onlar sopalarla vuruyor, ben yumruklarla… Beş kişiydiler. İkisi sopalarla vururken, biri silah tutuyordu. Silah çekersem belki ateş edecekti. Ben silahlı değildim, silahım arabadaydı. Sonra biri daha silah çekti. Beşincisi de sopayla kenarda bekliyordu. Kafamdan kanlar akmaya başladı. Yumruklaşmaya başladım iki kişiyle. O sırada sol elim kırılmış. Baktım, gözlerim görmüyor. Yine saldırdılar.”

Araçtan inmesin diye şoförüne de silah doğrultulduğunu kaydeden Özdağ, “Organize bir hareket. Şoförüm silahla çıkınca kaçtılar. İki el silah sıktı şoför. Çok kan kaybediyordum. Bunların peşinden koşacaktım. Şoför ‘hastaneye gidelim’ dedi” şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU: SİYASİ TERÖRLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı canlı yayında bir siyasinin evinin önünde saldırıya uğramasının "terör faaliyeti" olduğunu ifade etti. Türkiye'nin en tanınmış siyasilerinden birine, milletin birliği ve beraberliği için her türlü çabayı gösteren, 15 Temmuz sonrası FETÖ Araştırma Komisyonunda çetin mücadele veren bir siyasetçiye yapılan saldırıyla ilgili gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hiçbir şekilde üstü örtülemeyecek, suskunlukla karşılanamayacak bir siyasi terörle karşı karşıyayız. Biz bir yola çıktık mı kararlılıkla çıkarız. Karşımıza kim çıkarsa çıksın, ister terör örgütleri isterse bu şekilde mafyavari çete örgütleri bilsinler ki son nefesimize kadar hukuk mücadelemizi verir ve geri adım atmayız."

"KINAMA BEKLİYORUZ"

https://twitter.com/Ahmet_Davutoglu

Özel bir hastanede tedavisi süren Özdağ'ı akşam saatlerinde ziyaret eden Davutoğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Davutoğlu, Özdağ'ın cuma namazına gitmek üzere evden çıktığı anda silahlı ve sopalı 5 kişi tarafından saldırıya uğradığını belirterek, "Ciddi bir kan kaybı ile hastaneye kaldırılmıştı. Biraz önce kendisiyle ve başhekimimizle görüştük. Hepimizin kaygı duyduğu şekilde kafa travmasına benzer bir durum yok. 17 dikiş atıldı. Yarın sabah da ortopedik bir ameliyat geçirecek." dedi.

Gelecek Partisinin tüm kadrolarıyla bu saldırıya tepki gösterdiğini belirten Davutoğlu, "Birçok siyasi lider, bizzat beni de arayarak birçoğu da yaptığı açıklamalarda bu saldırıyı kınadılar ve desteklerini ifade ettiler." bilgisini paylaştı.

Davutoğlu, "millet, demokrasi ve insan düşmanı bir mahfilin" bu saldırıyı gerçekleştirdiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de saldırıyı kınayan bir açıklama beklediklerini vurguladı.

Gelecek Partisi olarak, bu saldırı ile ilgili hukuki tahkikatı yapacaklarını dile getiren Davutoğlu, "Hukukçularımız harekete geçecek. Bütün siyasi liderlerden ve sorumluluk sahibi sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, açıklamasının sonunda partililere provokasyonlara kapılmaması çağrısı yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZDAĞ'A GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

CHP'den yapılan açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Selçuk Özdağ'ı telefonla aradığı belirtildi. Özdağ'dan saldırıya ilişkin bilgi alan Kılıçdaroğlu'nun, geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

AKŞENER: GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUM

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Twitter'da yaptığı açıklamada "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’yu derhal görevini yerine getirmeye davet ediyorum" dedi.

BABACAN: SİYASETİ HEDEF ALAN SALDIRI, KINIYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise geçmiş olsun mesajında, "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyaseti hedef alan bu saldırının failleri bir an önce yakalanmalı, olay yargı tarafından tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır" dedi.

VALİLİK: YAKALANMALARI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

https://twitter.com/AnkaraValiligi

Ankara Valiliği’nden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a evinin önünde silahlı ve sopalı saldırı düzenlenmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “26. Dönem Milletvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan YARDIMCISI Sn. Selçuk Özdağ, ikametgahının önünde fiziki saldırıya uğramış olup, hastanede tedavi altına alınmıştır. Saldırganların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir” ifadeleri yer aldı.

BAKAN GÜL: FAİLLER HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

https://twitter.com/abdulhamitgul

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu'na acil şifalar diliyor, kendilerine yönelik saldırıları kınıyorum. Failler hukuk önünde hesap verecektir.