GÜZELBAHÇE DÜŞÜNÜR KOLEJİ LİSESİ AÇILIYOR


GÜZELBAHÇE DÜŞÜNÜR KOLEJİ LİSESİ AÇILIYOR

Güzelbahçe Düşünür Koleji ailesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılına İzmir’de fark yaratacak Lisesini açıyor. Pandemi yılında tüm ekonomik durgunluğa rağmen lise açma kararı vererek daha sağlam adımlarla ilerlemek yönünde  karar veren Güzelbahçe Düşünür Koleji tüm sınıf kademelerini içinde bulunduran kampüsünde eğitim anlamında anaokulundan üniversiteye kadar bir öğrencinin tüm eğitiminin  tamamlanmasını sağlayacaktır

Güzelbahçe Düşünür Koleji bir öğrencinin ihtiyacı olan bilimsel temelli eğitim yaklaşımı, özgün eğitim programı, güçlü kadro ve donanımı ile erken çocukluk eğitiminden başlayarak liseden mezun olacağı güne kadar olan eğitim serüveninde güçlü bir eğitim kurumu olarak kendinden söz ettirmek istemektedir.

VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” görüşünü benimseyerek adım attıkları eğitim hayatında öğrencilerin hayatlarına yön verme gayesini kendilerine görev bilerek ilerlediklerini belirtilen Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Bora KARASU, eğitimin yanı sıra okulun; öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandığını,  spor ve sanat dallarında birçok imkanın öğrencilerin kullanımına sunduklarını,  sosyal becerileri güçlü bireyler yetiştirdiklerini ifade etti.

Okulun yakaladığı özgün başarının arkasında kendine ait geliştirmiş olduğu eğitim metotlarının yanı sıra her öğrencinin sınav ile alınmasının etkisi olduğunu belirten KARASU, okula gelen her öğrenci değerlendirmeye alındığını, kayıt kabul sınavı ve rehberlik biriminin onayı ile okula kabul edildiğini ifade etti. Sosyal ve akademik alanlarda başarılı öğrenciler daima iç tüzüklerde belirtilen kurallar çerçevesinde değerlendirilerek okulumuza kazandırılır. Başarılı öğrenciler mutlaka bu başarılarından dolayı ödüllendirilir ve bu kazandıkları haklar eğitim hayatları boyunca devam ettirilir. 

GÜZELBAHÇE DÜŞÜNÜR KOLEJİ 21. YÜZ YIL BECERİLERİNE SAHİP ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİR

Tasarım odaklı düşünebilen, fark yaratan, yaratıcı, problem çözme becerileri gelişmiş bireyler yetiştiren Düşünür Koleji, eğitimde yeni bir pencere açan felsefesi ve 21.yüz yıl yaşam becerilerine dair vizyonu ile "farklı düşün-fark yarat-özgün ol" mottosuyla geleceğe yön vermeye devam ediyor.

Güzelbahçe Düşünür Koleji, eğitim anlayışını tüm dünyaya yaymak için şu ana kadar açtığı 11 anaokulu, 10 ilkokul, 9 ortaokul ve 2'si fen olmak üzere toplamda 5 lisesinde olduğu gibi Güzelbahçe'deki  kampüsünde de uluslararası STEM eğitimini zenginleştirerek kuruma özgü hale getirdiği D-STEAM programı, yetkin dil programları, kodlama, Maker-D programı, sanat ve tasarım eğitimleri ve beceri odaklı öğrenmeyi destekleyen bir eğitim vermeye devam edecek. Ayrıca Düşünür Beceri Akademisi (DBA), Düşünür Öğretmen Gelişim Akademisi (DÖGA), Düşünür Düşünme Becerileri Programı (DBP), Düşünür Teknoloji 4.0, Düşünür Yetenek Gelişimi Programı (DYGP) gibi birçok fark yaratan özgün programla eğitim sektörüne yön veriyor.

Güzelbahçe Düşünür Koleji Kurucu Temsilcisi Bora KARASU; küresel düzeyde lider okul olma vizyonuyla eğitimin geleneksel yapısını değiştirerek fark yaratan, yaratıcı, tasarım odaklı düşünebilen, problem çözme becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmek üzere yola çıkmış bir okul olduklarını ifade etti.

HER BİR GÜZELBAHÇE DÜŞÜNÜR KOLEJİ ÖĞRENCİSİ

-Ulusal ve uluslararası sınavlarda başarısı yüksek,

-Ana dili doğru ve etkin kullanan,

-Ana dilinden farklı en az bir dünya dilini de doğru ve etkin kullanan,

-En az bir enstrüman çalabilen,

-En az bir spor branşında kendini geliştiren,

-En az bir kodlama dilini bilen,

-En az bir sosyal sorumluluk projesi yapan,

-Farklı düşünmeyi öğrenmiş, her alanda fark yaratan,

-Tasarım odaklı düşünen,

-Düşünme ve problem çözme becerileri gelişmiş,

-Değişim ve dönüşümlere hızlı uyum sağlayan,

-İş birliği yapan, takımın iyi bir üyesi olan 21. yüzyılın bireyi olarak yetişir.