Sıra Onlara Geldi!


Sıra Onlara Geldi!

Dünyada en fazla günlük vaka ve ölümünün kaydedildiği ülke konumunda bulunan Hindistan'da vaka sayısı 2 milyonu geçerken, gelen son dakika bilgisine göre, Nehru hayvanat bahçesinde 8 Asya aslanının koronavirüs testi pozitif çıktı


 
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen ülkelerden Hindistan'da toplam vaka sayısı 20 milyonu aştı.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 357 bin 229 yeni Kovid-19 vakasının tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 20 milyon 282 bin 833'e yükseldi. Son 24 saatte 3 bin 449 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 222 bin 408, tedavisi süren hasta sayısı ise 3 milyon 447 bin 133'e çıktı.

8 ASLANIN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Hindistan'da Nehru hayvanat bahçesinde 8 Asya aslanının koronavirüs testi pozitif çıktı. Veterinerlerin aslanlarda iştahsızlık, öksürük gibi belirtiler fark etmesiyle, koronavirüs testi uygulamasının ardından  yapılan test sonuçları pozitif çıktı. 

Virüsün insanlardan mı yoksa hayvanlardan mı geçtiğini belirlemek amacıyla genom dizilimi için örnekler alındı. 


 
Aslanlardaki koronavirüs vakalarının Hindistan'da türünün ilk örneği olduğuna inanılıyor. 

HİNDİSTAN SALGINDA ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Hindistan'da Kovid-19 vakalarının nisanda başlayan hızlı tırmanışı sürüyor. Birçok ülke, Hindistan'a salgınla mücadelesinde destek vermek için tıbbi ekipman yardımı yaptı.

Hindistan, dünyada en fazla günlük vaka ve ölümünün kaydedildiği ülke konumunda bulunuyor.


 
Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkede uygulanan aşı sayısının 158 milyon 932 bin 921 doza ulaştığını duyurdu. Hindistan, ABD ve Çin'in ardından dünyada en fazla aşı yapılan ülke konumunda bulunuyor.

Hindistan'da Kovid-19'un mutasyona uğrayarak bulaşıcılığı artan türlerinin son dönemdeki vaka artışında etkili olduğu tahmin ediliyor.

Özellikle Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da ortaya çıkan 3 mutasyonlu tür, uzmanlarca endişe kaynağı olarak görülüyor. Virüsün bu mutasyonları, Hindistan'da 30 Aralık 2020'den bu yana genetik sekansı çıkarılan 11 bin virüs numunesinin yüzde 7'sinde tespit edilmişti.


 
Öte yandan Hindistan'da ortaya çıkan ve "çift mutant" adı verilen yeni bir mutasyonun yayılması endişelere yol açıyor.