Görüşme Başladı!


Görüşme Başladı!

Türkiye ve Mısır dışişleri bakanlıkları heyeti arasındaki siyasi istişarelerin Mısır'ın başkenti Kahire'de başladığı bildirildi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyet, bugün ve yarın gerçekleşecek görüşmeler için Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunuyor.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Kahire'ye giden Türk heyeti ile Mısır tarafı arasındaki görüşmelerin başladığı açıklandı.

Görüşme, 8 yıl sonra ilk resmi görüşme olma özelliğini taşıyor.

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİ

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Mısır arasındaki siyasi istişarelerin, iki ülkenin dışişleri bakan yardımcıları arasında 5- 6 Mayıs'ta Kahire'de gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye ile Mısır arasında siyasi istişareler, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza'nın başkanlıklarında 5- 6 Mayıs 2021 tarihlerinde Kahire'de gerçekleştirilecektir. Söz konusu istikşafi görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili ve bölgesel bağlamda normalleştirilmesine yönelik atılması gereken adımlar üzerinde durulacaktır" ifadelerine yer verilmişti.