Denizde Panik!


Denizde Panik!

ABD'li bir ıstakoz toplayıcısı, bir kambur balinanın midesine gitmekten son anda kurtuldu. Yutulan adam balina tarafından tükürülünce kurtuldu


 
Massachuests'te Provincetown açıklarında ıstakoz toplamak için dalış yapan Michael Packard, tam çıkmak üzereyken kambur balinanın ağzıyla karşı karşıya kaldı.

Neye uğradığını şaşıran Packard, balinanın ağzını açmasıyla suyla beraber, balinanın ağzına girdi. Bir anda her şeyin bittiğini düşünen şanssız adam, balinanın kendisini tükürmesiyle yeniden denize döndü. 

40 yıllık dalış kariyeri olan Packard, eşinin artık bırak ısrarına rağmen dalmaktan vazgeçmeyeceğinİ söylüyor. 


 
56 yaşındaki Packard, o anları şöyle anlatıyor: "Teknemizle birlikte harika hava koşulları latında sabah yola çıktık. Tüplü teçhizatla gemiden suya atladıktan bir süre sonra balinanın varlığını hissettim ve çok kısa sürede her şey karardı. Önce bölgedeki beyaz köpekbalıklarından birinin saldırısına uğradığımı düşündüm ancak çok geçmeden anladım. Bir balinanın ağzındaydım ve yutmaya başladı. O an 'Öleceğim' dedim. Eşimi ve çocuklarımı düşündüm. Sonra balina aniden yüzeye çıktı ve beni tükürdü, suya düştüm. Yeniden özgürdüm. İnanamadım."

Kambur balinalar 15 metreye kadar uzayabiliyor. Ağırlıkları ise 36 ton civarında. Sularda yaklaşık 60 bin kambur balina olduğu tahmin ediliyor.