Bakan Koca'dan Dikkat Çeken Açıklama!


Bakan Koca'dan Dikkat Çeken Açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı öncesi artan vaka sayısına dikkat çekti, vatandaşları uyardı: "Biraz daha özen bayram sevincimizi sürdürür"


 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bulaşın kolaylaştığı ortamlara bağlı olarak vaka sayısının arttığına dikkat çekti.

Bakan Koca, paylaşımda, "Bulaşın kolaylaştığı ortamlara bağlı olarak, vaka sayısı artıyor. Bir hafta önce 5.261 olan yeni vaka sayısı dün 7.680. Biraz daha özen bayram sevincimizi sürdürür, bayramdan sonrasını hasta geçirmemizi önler" dedi.


Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu'na göre, Türkiye'de son 24 saatte 233 bin 946 Covid-19 testi yapıldı, 7 bin 680 kişinin testi pozitif çıktı, 66 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 5 bin 835 oldu. Türkiye'de yapılan toplam aşı sayısı ise 63 milyon 400 bini aştı.

En az bir doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Bilecik oldu.

En az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu iller ise Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Gümüşhane olarak sıralandı.