Kuvvetli Geliyor!


Kuvvetli Geliyor!

Son dakika haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının, hafta sonuna kadar 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor

Hava sıcaklığı yurt genelinde hafta sonuna kadar 2 ila 4 derece yükselecek. İç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Yurdun batı kesimleri ile Karadeniz’in orta ve doğu kesimlerinde yağışlar bekleniyor. Yurdun kalanında ise hava parçalı az bulutlu.

https://twitter.com/meteoroloji_twi

Denizlerimizde rüzgar Marmara’nın Karadeniz kıyılarında ve Batı Karadeniz’de orta kuvvetin üzerinde esiyor, diğer kıyılarımızda ise orta kuvvet ve altında.

Marmara’da hava parçalı bulutlu, Edirne dolaylarında ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu yağışlar Cuma günü bölge geneline yayılıyor.

Yağış Ege’nin kıyı kesimlerinde. Bölgenin kalanında hava parçalı bulutlu. Cuma cumartesi bölge genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.


Akdeniz’in batısında yerel yağışlar görülebilir. Orta ve Doğu kesimlerinde ise hava parçalı bulutlu. Sıcaklık Adana dolaylarında 30 derece ve üzerinde seyrediyor.

İç Anadolu bölgesinde yağış yok, hava az bulutlu. Sıcaklık bölge genelinde 20 ila 25 derece aralığında ölçülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağış görülüyor. Bu yağışlar Cuma gününe kalmıyor. Cumartesi bölgenin batısında yağış bekleniyor.


Doğu Anadolu’da gökyüzü az bulutlu. Sıcaklık Kars-Erzurum dolaylarında 18-20 derecelerde, Malatya dolaylarında ise 26 derece ölçülüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde önümüzdeki üç günlük dönemde hava az bulutlu. Sıcaklık Gaziantep’te 28, Diyarbakır’da 29 derece.