Türkiye'nin Kilitlendiği Olay!

Mersin'in Gülnar ilçesinde 10 Kasım günü kaybolan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın cansız bedenine 10 gün sonra ulaşılması ile birlikte ortaya çıkan bilgiler infial uyandırıyor


Türkiye'nin Kilitlendiği Olay!

Tutuklanan sapık dedenin Müslüme'nin ve ablasının biyolojik babası olduğu ileri sürülürken kesin sonuç için rapor bekleniyor. Konu ile ilgili yayın yasağının bulunması eleştiri konusu olurken Mersin Barosu, yayın yasağına uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 3 yaşında ölü olarak bulunan Müslüme'nin kardeşlerinin devlet korumasına alındığını annesinin ise bir kadın konukevine yerleştirildiğini açıkladı.



Türkiye günlerdir, Müslüme Yağal'ın ölümüne ağlıyor. 3 yaşındaki kız çocuğunun ölümü ile ilgili ortaya çıkan gerçekler ise kan donduruyor. Sabah gazetesinden Sema Alim Dalgıç'ın dünkü haberine göre Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduğu yerden 7 kilometre uzakta cansız bedenine ulaşılan Müslüme'nin soruşturma kapsamında tutuklanan dedesi Hasan Yağal'ın biyolojik baba olduğu ileri sürüldü. Gazetenin haberinde Adli Tıp görevlilerince alınan DNA örneğinin bilinen babası ile değil, dede Hasan Yağal ile uyumlu çıktığı, kesin sonuç için raporun beklendiği belirtildi.

SAPIK DEDE

Bu gelişme infial uyandırıken Sabah gazetesinde bugün yer alan haberde sapık dedenin, Müslüme'nin ablasının da biyolojik babası olduğu iddiası yer aldı. Sapık dedenin ailenin diğer üyelerine uyguladığı cinsel istismar şüpheleri de araştırılıyor.


YÜZSÜZ SAVUNMA

Yazarken insanlığımızdan utandığımız bu sapıklıkla ilgili Hasan Yağal’ın ise hakkındaki suçlamaları reddettiği bildirildi. Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Müslüme’nin boynundaki tükürük izinin sahibi olduğu tespit edilen Hasan Yağal'ın kendisini, “O benim torunum öpmüşümdür” diyerek savunduğu iddia edildi.

YAYIN YASAĞI

Böylesine büyük bir olay ile ilgili getirilen kapsamlı yayın yasağı da tartışma konusu olurken Mersin Barosu dün bir açıklama yaparak yayın yasağına uymayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Baro'dan yapılan açıklamada "Müslüme davasının sağlıklı yürütülmesi, ailenin ve kardeşlerin toplumda rencide olmaması için basında yer alan haberlerin kaldırılması konusunda Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak başvurumuzu yapacağız. Gizlilik yasağına aykırı hareket eden ve bu eylemlerini yineleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" ifadeleri kullanıldı.


BÜYÜK ACI

10 Kasım'da Karaman’dan Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi’ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin 6’ncı çocuğu olan Müslüme, saat 17.00 sıralarında ortadan kayboldu. 10 gün sonra ailenin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre uzaklıktaki Karaağaç mevkisinde çalılıkların arasında küçük Müslüme’nin cansız bedeni bulundu. Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, küçük kızın annesi Selvi, babası Mehmet ve dedesi Hasan Yağal’ın da aralarında bulunduğu yakın akrabaları gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından Dede Yağal gelini Selvi Yağal’a tecavüz, Müslüme ve diğer bir torununa daha cinsel taciz suçundan tutuklandı. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

AİLE BAKANLIĞI'NDAN FLAŞ AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 3 yaşında ölü olarak bulunan Müslüme'nin kardeşlerinin devlet korumasına alındığını annesinin ise bir kadın konukevine yerleştirildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Basın ve yayın organlarında yer alan, küçük Müslüme’nin ölümü ile ilgili haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Mersin’in Gülnar ilçesinde çocuk Müslüme‘nin cansız bedeninin bulunmasının hemen ardından Bakanlığımız uzmanları aile ile inceleme, rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır.

Aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve hanede gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde, dört çocuk hakkında devlet koruması kararı alınmıştır. 1 ve 15 yaşındaki kız çocukları ile ailenin 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğu kolluk kuvvetlerinin desteği ile Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alınmıştır.

ANNE KADIN KONUK EVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Ayrıca, Anne S.Y. de bir kadın konukevine yerleştirilmiştir. Olayla ilgili Gülnar Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatılmış ve bu soruşturma sonucunda dede H.Y. gözaltına alınmıştır.

Çocukların ikincil örselenmeye maruz kalmasını engellemek ve kamuoyunda bilgi kirliliğinin önüne geçmek için ilgili birimlere, gizlilik kararına riayet edilmesi yönünde başvuruda bulunulmuştur. Gerçeklerle, haber alma ve basın özgürlüğüyle bağdaşmayan bir kısım haberlerle ilgili erişim yasağı kararı alınması talep edilmiştir.

H.Y’nin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir.