’ÇOK ÇOK FENAYIM’

'ÇOK ÇOK FENAYIM'

16 Eylül 2016 - 09:57

Sanatçı Tarık Akan'ın ölümü sinema dünyasını yasa boğdu. Usta oyuncunun ölümü ardından canlı yayına bağlanan Hale Soygazi, "Söyleyecek bir şey bulamıyorum çok çok fenayım" dedi.

 

Akan'ın ölümünü bağlandığı canlı yayın esnasında öğrenen sanatçı Hale Soygazi, şöyle konuştu:

O kadar beklenmedik bir şey ki.  Çok iyi bir arkadaşımdı en güzel filmleri birlikte yaptık, birden bire oldu. Hiç beklemediğim bir şeydi, söyleyecek bir şey bulamıyorum çok çok fenayım. Telefonda görüşüyorduk. Çok takdir ettiğim çok farklı bir oyuncuydu.

Tarık Akan'ın ardından sanatçı arkadaşları şöyle konuştu:

Perihan Savaş:

Hepimizin başı sağolsun. Sabah televizyonu açtığımda öğrendim. O kadar kötüyüm ki. Birlikte çok şeyler paylaştık duruşuyla hayata bakışıyla çok özel insandı, aydındı. Çok neşeliydi, sette herkese yardımcı olan, güldüren keyifli adamdı. En son bir dizi çekmiştik. 'Bir daha yapmayacağım' dedi. 'Çok uzun çalışıyor insanlar. Bu durumda çalışılmaz' demişti. bir daha çekmedi.

Nebil Özgentürk: 

Büyük bir aktördür, çok erken kaybettik. Ülke meselelerini konuşurdu. Ülkesine bağlı insan karakteri. Sulusepken şeylerle ilgilenmeyen ülkesinden sorunlara kendini vakfetmiş bir kişi. Nazım Hikmet Vakfı'nın ikinci başkanı. Atatürk'e dair en küçük eleştireye tahammülü yoktu. Darbelerin mağdurudur ayrıca. Çok üzülüyoruz. Çok arkadaş tutkunudur.

Şerif Sezer:

Biraz önce öğrendim çok üzgünüm. Beklemiyordum, iyi olacağını düşündüm. Bir kere telefonla konuştuk, 'iyiyim, nereden çıkardınız' dedi. Hastaneye gidip geldiğini biliyordum ama gerçekten beklemiyordum. Herkesin çok sevdiği biriydi. Başımız sağolsun. Onunla iki filmle oynadık. Yol'da beraberdik. Çok soğuktu, çok severek çalışıyorduk. Tarık ve hepimiz çok iyi bir filmde oynadığımızı biliyorduk, çok mutluyduk. Daha sonra çocuklarımızla birlikte, benim kızım benim gençliğimi, onun oğlu Tarık'ın gençliğini oynadığı bir film yaptık. Çok sevdiğim biriydi, çok üzgünüm. 

Arif Keskiner (Yapımcı)

Emekten yana hep mücadele etti. Emekçinin yanındaydı. Birlikte 77-78 yıllarında Madem filmini yapmıştık. O filmden 7 tane ödül almıştık. Bir türlü gerçekleştiremediğimiz çok özel projelerimiz vardı. Her zaman da konuştuk onları. İyi  bir Atatürkçü, cumhuriyetçiydi. Atatürk'e laf söyletmezdi. 3 gün önce hastaneydim. Gözümüzün önünde eriyordu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x