HARİKA BİR CİLT İÇİN 5 ÖNEMLİ SIR!

HARİKA BİR CİLT İÇİN 5 ÖNEMLİ SIR!

HARİKA BİR CİLT İÇİN 5 ÖNEMLİ SIR!

23 Ocak 2018 - 19:30

Temizleme konusunda bir sınır getirin

Cildinizi temizleyeceğim derken daha fazla yorduğunuzu hiç düşündünüz mü? Cildinizi temizleyicilerle hırpalamak yerine günde birkaç kez yıkayın. Ne kadar rahatladığını siz de göreceksiniz. Geceleri nazik bir krem temizleyici ile makyajınızı silin ve kiri temizlemek için yüzünüzü yıkayın. Sabahları da ılık suyla yıkayıp serum ve nemlendiricinizi uygulayın. Aradaki farkı hissedeceksiniz.
Kendi cildinize uygun çözümü bulun
Vücudumuzu diğer hastalık durumlarında iyice dinleriz ve iyileşmesi için ona zaman veririz. Ancak bu cildimizle ilgili olduğunda her zaman acelemiz vardır. Oysa cilt bakımı ve iyileşmesi her ciltte farklı ilerler. Siz de cildinizle ilgili bir problemle karşılaştığınızda buna neden olabilecek fiziksel ve duygusal şartları gözden geçirin ve buna yönelik bir çözüm yoluna gidin.
Değişiklikleri takip edin
Cildinizde meydana gelen değişiklikler başka şeylerden kaynaklanıyor olabilir. Örneğin regl döneminde kramplar, meme hassasiyeti, şişkinlik gibi problemlerin yanında sivilcelenme de sık görülür. Bunun adet öncesi sendrom olduğunu düşünün ve paniğe kapılmayın.
Duşunuzu kısa tutun
Özellikle kış aylarında hepimiz uzun ve sıcak bir duşun altında dakikalar geçirmek isteriz. Ancak bunu her gün yaptığınızda cildinizin doğal yağ dengesini bozarsınız ve bu cildinizde kurumaya bağlı soyulmalara neden olabilir. Duşunuz her zaman ılık olmalı ve 10 dakikayı aşmamalıdır. Duştan çıkınca cildinizi kurulayın ve nemlendirici uygulayın
Güneş ışınlarına dikkat edin
Kış güneşi parlak olmayabilir ancak UV ışınları yıl boyunca cildinize işlemeye devam eder. Bu nedenle her zaman güneş gözlüğü takın ve göz çevrenizin bu ışınlardan hasar görmesini engelleyin. Unutmayın ki göz çevresi vücudumuzdaki en ince cilttir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x