Hayrettin Karaca Parkı Açıldı!

Hayrettin Karaca Parkı Açıldı!

21 Şubat 2020 - 20:00

Çiğli Belediyesi tarafından Toprak Dede olarak bilinen Hayrettin Karaca’nın adını taşıyan park törenle açıldı

Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varılkları Koruma (TEMA) Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adını taşıyan park ve anıt Ataşehir Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Törene Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, ilçe yöneticileri, TEMA Vakfı Çiğli temsilcisi Rukiye Sayın, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Parkta ayrıca Heykel Sanatçısı Haluk Rıza Şafak’ın Hayrettin Karaca’yı temsilen ardıç ağacından yaptığı anıtın açılışı da gerçekleştirildi. Törene katılanlara Toprak dede Karaca’nın, kökü geniş toprak kitlesini tuttuğu için önem verdiği ağaçlardan biri olan meşe palamudunun tohumları hediye edildi.

Başkan Gümrükçü: “Hizmet yaparken farkındalık amaçlıyoruz”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 2020 projeleri arasında yer alan 12 ayda 12 park açma sözünü yerine getirdiklerini belirterek, “Her ay bir parkımızı açıyoruz. Bu parkımıza belediye meclisimizin kararıyla Hayrettin Karaca’nın adını verdik ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Karaca’yı yeni kaybettik ama ben kendisiyle tanışma şansını yakaladım. Karaca kuraklık, iklim krizi gibi konuları 30 yıl önce söylemişti. Onun öncüğünde 1 milyon fidan dikildi. Kendi şahsi mücadelesini, örgütlü hale getirdi. ‘Türkiye Çöl Olmasın’ dilerek iklim krizini önce gündeme getirdi. Küresel ısınma nedeniyle dünya gün geçtikçe ısınıyor. Bir rapora göre Çiğli sahilinde 2050 yılında 50 cm’lik bir yükselme olacak. Büyük değişikliklerle karşı karşıya kalacağız. Bizim park açmaktaki amacımız öncelikle hizmet alınacak bu hizmetleri yerine getirirken iklimle mücadelesi konusunda da farkındalık yaratmak. Bu

çalışmayı büyüteceğiz. Karaca çevre mücadelesi içindeyken tanışmamız da Atatürk’ün yolunda gittiği bir yolda oldu. Biz de hizmetlerimizle Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

TEMA sorumlusu Sayın: “TEMA gönüllerde yaşayacak”

TEMA Vakfı Çiğli Sorumlusu Rukiye Sayın ise TEMA Vakfı’nın gönüllerde yaşayacağını belirterek, “Toprak dedemiz bir ay önce aramızdan ayrıldı. Acısını hala derinden yaşıyoruz. Ama onun yaşanabilir bir gelecek için kurduğu TEMA Vakfı gönüllerde yaşayacak. Derin saygının ifadesi olarak adının bu parka verilmesi bizi çok mutlu etmiştir. Bu naif yaklaşımından dolayı Başkanımız Utku Gümrükçü’ye çok teşekkür ediyoruz. Doğa ile kalınız, Türkiye çöl olmasın” dedi. Sayın konuşmasının ardından Başkan Gümrükçü’ye TEMA Vakfının yaka rozetini taktı.

Muhtar Erdoğan :”Karaca adı bizim için onurdur”

Ataşehir Mahalle Muhtarı Nesrin Erdoğan da, Hayrettin Karaca isminin parka verilmesinden dolayı büyük onur duyduklarını ifade ederek, “Toprak Dede Hayrettin Karaca’yı kısaca anlatmak mümkün değil. Türkiye’nin yeşillendirilmesinde çok önemli bir yere sahip olan TEMA Vakfı’nı Türkiye’ye kazandırmıştır. Böylesine değerli bir insanın adının mahalleme verilmesi bizim için onurdur” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x