Hayvan bakıcısı yaralı kedi: Russell

Hayvan bakıcısı yaralı kedi: Russell

Alevler içinde bir ev, yanıp küle dönen eşyalar ve bu devasa alevlerin ortasından 3. derece yanıklarla kurtulan kedi Russell. 2014 yılının başında yaşanan bu faciadan beri tüm bir yıl boyunca Raleigh, Kuzey Karolina’daki Hayvan Acil Hastane Servisi ve Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören Russell, birçok ağır yaranın üstesinden gelip hayatta kalıyor.

30 Mart 2018 - 21:10

Yangının etkilerinden hala tam olarak kurtulamasa da şu an onun yuvası haline gelen bu hastanede diğer hayvanlara bakım yapıyor. Tam anlamıyla bir faciadan canlı çıkıp şu an onlara şefkat dağıtıyor oluşu, buna şahit olan tüm insan ve hayvanları derinden etkilemiş durumda. Kendi yaralarına aldırmadan tüm yardıma muhtaç ve stres altındaki korkmuş, ürkmüş dostlarının odalarını ziyaret edip onlara psikolojik destek sağlıyor. Hastane personelleri tarafından nazikçe dinlenmeye çekilmesi sağlanmadan odasına dönmüyor.  Hastanede bakıcı olarak çalışan Alan Wilford The Dodo’ya verdiği röportajda Russell’ın durumunu şöyle aktarıyor: 

“Russell bizim yanımıza geldiğinde ölümün kıyısındaydı, tamamen iyileşmesi bizim için bir hayalden ibaretti ve hayatta kalmayı başaracağına tam olarak inanamıyorduk. O çok canayakın bir kedi,canlılarla iletişim kurmayı ve onların yanında olmayı çok seviyor. Diğer yaralı hayvanların acılarını hissedebiliyor mu emin değiliz ancak buradaki hastalarla kurduğu yakın ilişkilerden gördüğümüz kadarıyla bu konuda mükemmel bir yeteneği var. Tüm gününü hasta odalarına ziyaret yaparak ve onların acılarını hafifletmeye çalışarak geçiriyor. Bazen onu kendi durumunun tam olarak düzelmemiş olmasından dolayı dinlenmeye zorlamamız gerekiyor.

Çoğu kedi bağımsız zaman geçirmekten hoşlanır ancak Russell çekinmeden geceleri yatağını kliniğimizdeki bir köpekle paylaşıyor ve buradaki hayvanlara gönülden bağlı. Bu cesur ve muhteşem kedi, kendi halinde bir ev kedisi olduğu günlere geri dönebilecek mi bilmiyoruz ancak tamamen sağlıklı hale gelemese bile buradaki sevgi ve bakım onu mutlu etmeye yetecektir. Bizim kapımız her zaman ona açık, hepimizin hayatının değerli bir parçası oldu.”

Russell Kedi 2

Russell Kedi 3

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x