Hedefimiz Rejim

Hedefimiz Rejim

02 Mart 2020 - 18:44

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor.



İşte AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları; 


Rejim unsurlarına en sert karşılık verilmekte. Açıkça rejimin kendi halkının bir kesimine dönük olarak soykırım vari bir hareket içerisinde olduğu görülmektedir. TSK’nın varlığı meşrudur. Buradaki varlığımız BM’nin 51. Maddesine, Adana Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde dayanmaktadır. 


Yakın zamanda Kilis başta olmak üzere sınır illerimize terör örgütleri başta olmak üzere çeşitli atışlarla illerimiz hedef alınıyordu. Dolayısıyla eğer biz bunlara cevap vermeseydik. İllerimize dönük olarak bu tehdit yoğunlaşarak devam edecekti. Her egemen devletin yaptığı gibi Türkiye egemen bir devlet olarak sınırlarını korumak için Fırat Kalkanı Zeytin dalı harekatlarıyla başlayan süreci Barış Pınarı harekatıyla belli bir noktaya getirmiştir. Bugün orada verdiğimiz mücadele sınırlarımızın korunması için mecburi bir mücadeledir.


Mücadelemiz sınırlarımız korumak içindir. Bu harekatları yapmak mecburiyetindeyiz.


Geçmiş tecrübeler bugün karşı karşıya olduğumuz tehdit mili güvenliğimizi korumak içindir. Göçü önlemek insani felaketleri önlemek hepsi üst üste gelince bu harekatların ne kadar gerekli olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. 


Hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Rusya ile karşı karşıya gelmek içinde değildir. Rusya’dan beklentimiz garantör ülke olarak sözlerini yerine getirmesidir. Bu kapsamda rejimin saldırılarının durdurması Rusya’nın ortaya koyması gereken bir tavırdır. Geldiğimiz noktada bütün bu mücadele en kararlı şekilde verilecektir. Cumhurbaşkanımızın talimatı açıktır. Sınırlarımızda terör devleti görmek istemiyoruz. 


İstikrar sağlandıktan sonra Türkiye’nin Suriye’de bir askeri varlık bulundurmasına gerek kalmayacaktır. Geldiğimiz noktada ortaya çıkan göç baskısı rejimin saldırganlığı karşısında 1 milyon kişi sınıra hareket etmiştir. BU çerçevede Türkiye'nin bundan sonra herhangi bir şekilde mülteci yükü taşıyacak imkanı kalamamıştır.  Cumhurbaşkanımız Suriye topraklarında bir güvenli bölge oluşturulması gerektiğin söyledi. Eğer teklifimiz oluşsaydı bu göç hareketliliği oluşmayacaktı.


Bütün dünyanın vicdanı adına dünyanın yapmadığın yapmıştır. Türkiye tüm kurumların terk ettiği vicdanı tek başına tutmuştur.


Bu kadar zulümden kaçan insanı Türkiye tek başına bütün insanlığın vicdanımı sırtlamıştır. Yeni bir mülteci dalgasını Türkiye kaldıracak durumda değildir.


Yunanistan’ın bugün göçmenlere gaz bombası atması bir göçmeni öldürmesi insanlık dışı bir yaklaşımdır.  


Macron Yunanistan’ın Avrupa sınırlarını korumasını destekliyoruz diyor. Avrupa sınırların insanlara gaz bombası atarak mı koruyacaksınız? AB Konseyi Başkanı Yunanistan’ın yanındayız diyor. Yakından gözlemlemek için durumu Türkiye Yunanistan sınırına geleceğin söylüyor. İnsanı hassasiyet konusunda çok konuşanlar şimdiye kadar Türkiye tarafını niye ziyaret etmediklerini sorgulamak gerekir. Verdikleri hiçbir sözü tutmamışlardır. Yunanistan her zamanki gibi yanlış yapıyor. Avrupalıların sözlerine güveniyor. En zor zamanlarda Yunanistan’ın yanında olduk. Ama şimdi Yunanistan Türkiye’ye karşı şantaj içerisine giriyor. Türkiye Yunanistan’ın siyasi şantaj yapacağı bir ülke değildir.

Bugün sabah Ağrı’nın Doğu Beyazıt ilçesinde düzenlenen saldırıda bir şehidimiz var. Allahtan rahmet diliyoruz. Terörle mücadele konusunda aynı kararlılığı gösteriyoruz. Terörle mücadele tavizsiz duruşumuzu sürdüreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x