Heyecan Verici Proje!

Heyecan Verici Proje!

04 Mayıs 2021 - 20:00

Hollandalı film yapımcısı Jan van IJken, nesli tükenmekte olan kuyruklu kurbağaların, diğer adıyla da semenderin yumurtadaki hallerini kayıt altına aldı. IJken, Becoming adını verdiği kısa filminde semender embriyosunun büyüme aşamasını gözler önüne serdi. Yapımcı 3 haftalık süreci 6 dakikaya sığdırdı


Hollandalı film yapımcısı Jan van IJken, yeni projesinde nesli tükenmekte olan kuyruklu kurbağaların, diğer adıyla da semenderin yumurta içindeki büyüme evresini kaydetti.

 


'Becoming' olarak adlandırılan kısa filmde semenderin oluşumu gözler önüne serildi. Heyecan verici projede 3 haftalık süreç 6 dakikaya sığdırıldı. 


IJken yeni videosuyla ilgili "Filmde normalde görünmeyen bir süreci gözlemleyebiliriz: Bir canlı hayatının başlangıcını" dedi.

 


Döllenmeden yumurtaya kadar semenderin oluşumunu ölümsüzleştiren film yapımcısı yumurtayı petri kabında çektiğini belirtti. 


Projesinin zorluklarını paylaşan Jan van IJken "Filmi oluştururken biyolojik yönler benim için en zorlayıcı kısımlardı. Çekimin ne kadar süreceğini anlamaya çalışmak, semender gelişiminin aşamalarını çözmek için yapımcı olmanın dışında biraz biyolog ve biraz da bilim insanı olmalıydım" şeklinde açıklamada bulundu.


Semenderin yumurta içerisindeki gelişimi ise şöyle...

Saklı cenneti Gemici Vadisi'nde ilkbahar güzelliği yaşanıyor

 



 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x