Hizmet Süresi En Az...

Hizmet Süresi En Az...

27 Mart 2019 - 20:00

Subay Meslek Programları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, üsteğmen ve yüzbaşı rütbeleri için en az 3 yıl olan kıta hizmeti en az 6 yıla çıkarıldı


Subayların kıta görevine yeni düzenleme. Subay Meslek Programları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair  Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Buna göre, meslek programlarının gelişme devre sayısı üçten dörde  yükseltildi. Yeni eklenen ve albay rütbesini kapsayan "İleri Komutanlık ve  Yöneticilik Devresi" ile subayların sahip oldukları ihtisaslarda bilgilerinden,  komuta ve yönetim yeteneklerinden azami ölçüde yararlanmak ve sınıfının yüksek  kademedeki yönetim sorumluluğunu taşıyacak makamlara getirileceklerle stratejik  seviye yönetimi için seçimlere hazırlık yaptırmak amaçlanıyor.
Bu çerçevede subaylar "Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü"ne  gönderilecek. Bu devrede subaylar, bilgilerinden, komuta ve yönetim  yeteneklerinden azami ölçüde yararlanabilecek alay ve eşiti seviyedeki birlik  komutanlıklarına, üst seviyedeki karargahlarda, karargah subaylığına atanacak.
Yönetmelik kapsamında, "Kıta Görevi" başlıklı maddede yapılan  değişiklikle de üsteğmen ve yüzbaşı rütbeleri için en az 3 yıl olan kıta hizmeti  en az 6 yıla çıkarıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x