Hulusi Akar’dan Tepki!

Hulusi Akar'dan Tepki!

27 Şubat 2021 - 11:23

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-35'ler hakkında "Dostlarımız, müttefiklerimiz, dost bildiklerimiz istenilen, parasını ödediğimiz malzemeyi bir şekilde bize vermemekte ısrar ediyor." diyerek tepki gösterdi


 
Bakan Akar'ın açıklamaları şöyle;

“Dostlarımız, müttefiklerimiz, dost bildiklerimiz istenilen, parasını ödediğimiz malzemeyi bir şekilde bize vermemekte ısrar ediyor. Yapılan tüm girişimlere rağmen bu konuda ciddi sıkıntı, rahatsızlık var. Herhangi bir ‘ambargodan’, 'tahditten' bahsedilmiyor ama şu veya bu sebepten, bazen bürokratik, bazen mali, bazen iklim şartları bazen salgın gibi sebeplerle bu iş uzayıp gidiyor. Bunun da farkındayız, siz de farkındasınız. 

Dolayısıyla kritik silah sistemleri, yedek parça vs dahil, bunların artık bizim egemenlik ve bağımsızlığımızla doğru orantılı olduğunu bilin. Gerçekten kılıçla silahla savaşanla, kalemle kafayla savaşan bir yazılımcının bok büyük değeri, benzerliği var. Bizi bu sıkıntıdan kurtarmak için yazılımcılar, tasarımcılar herkesin elini taşın altına koyup çok çalışması lazım. Ülkemizi koruyabilmek için güçlü bir malzemeye ihtiyacımız var. Savunma sanayiinin bizim için çok önemli olduğunu biliyoruz.

Cumhurbaşkanımızın her türlü desteği ve teşvikiyle yüzde 70'e varan birlik ve yerlilik oranı var. Çok daha uzun yollar, engeller var önümüzde... Mehmetçiğin eline ne kadar yüksek teknolojiye dayalı araç gereç verirseniz, başarı da o oranda olur. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x