İflas Kararı Verildi!

İflas Kararı Verildi!

22 Aralık 2018 - 12:07

Yarım asrı deviren İzmirli lojistik devi Günaydın Group için mahkeme iflas kararı verdi. 3 ay kadar önce konkordato talebinde bulunan şirketin kurtarılamayacağına hükmeden mahkeme dün görülen davada iflas kararı verdi. 2 bine yakın TIR’ı bulunan şirketin 300 milyona yakın borcu bulunuyordu


ÜÇ AYLIK SÜRE BİTİNCE…
TÜRKİYE’NİN önde gelen şirketlerine lojistik hizmeti sunan Günaydın Group geçen Eylül sonunda konkordato talep etti. İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme 3 aylık geçici mühlet vermişti. Kesin mühlet için yargılama sürerken mahkemeden dün önemli bir karar çıktı.

İFLAS KARARI VERİLDİ
Mahkeme, dün görülen duruşmada, şirketin kurtarılamayacağına hükmederek iflas kararı verdi. Karara, davacı şirket avukatlarının itiraz hakkı var. Ancak, iflas kararı ile birlikte tasfiye sürece de başlıyor.

2 BİN TIR HİZMET VERİYORDU
Bünyesinde 2 bin TIR ve 2 bin 500’e yakın çalışan bulunan Günaydın Group’un temelleri 50 yılı aşkın bir süre önce atıldı.

TAHA KARGO KONKORDATO İSTEDİ
Öte yandan, uluslararası yük taşımacılığı yapan Emin Taha'nın kurduğu Taha Kargo Dış Tic. AŞ için de konkordato talep edildi. Bakırköy Asliye Tic. Mahkemesinde açılan davada Taha Kargo'nun yanı sıra Emin ve Şebnem Taha için de konkordato talebinde bulunuldu. Mahkeme 14 Aralık itibari ile 3 aylık geçici mühlet verdi.  20 yıl kadar temeli atılan Taha Kargo, Fortune Türkiye 500 listesine 220'inci sırada yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x