"İki Mesele Bizim Miladımızdır"

"İki Mesele Bizim Miladımızdır"

08 Temmuz 2020 - 12:50

Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Suç ve suçluyla mücadelede iki mesele bizim miladımızdır. Bunlardan biri 15 Temmuz, İkincisi de hendek ve barikat olaylarıdır" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu açılışına bir konuşma yaptı. Bakan Soylu’nun gündeminde Kadına yönelik şiddet, suçla mücadele ve Gelibolu’da önceki gün yaşanan orman yangını vardı.

“BUNUN BİR DEVRİM OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM”

Konuşmasında kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile ilgili çalışmalara yer veren Soylu, şunları kaydetti:

* Bu toplumsal bir meseledir. Bir söz var. “Herkesin polisi kendi vicdanıdır” Biz her vatandaşımızın başına bir kolluk kuvveti dikecek durumda değiliz. Böyle bir şey olmaz, bu doğru da değil. Bu vicdanla beraber yürütülecek bir meseledir. Bunu hep beraber ortaya koymak zorundayız

* Adım atılırsa, topluma yararlı bir adımsa buna sahip çıkmak beklenilir. 33 bin 97 ihbar gelmiş ve bunların yarısı da gerçek ve ciddi iddialardır. Ekiplerimizin anında müdahalesiyle olası şiddet olaylarının bir çoğunun önüne geçilmiştir.

* Önleyici tedbir kararlarında; yani mahkeme kararlarında yılbaşından bugüne kadar yüzde 66, koruyucu tedbir kararlarında da yüzde 49 artış olmuştur. Bunun bir devrim olduğunu söylemeliyim. Demek ki sistemin marşına bastık ve sistem işliyor.  Doğru adım atarsanız sahadan karşılığını hızlıca alırsınız.

“BU BİR MİLATTIR”

“Suç ve suçluyla mücadelede iki mesele bizim miladımızdır.” diyen Bakan Soylu,


* Bunlardan biri 15 Temmuz’dur. İçimizde suçla mücadeleyi akamete uğratmak ve bunların her birini kendi ajandasına göre kullanmak isteyenleri tasfiye etmek, tüm kamuoyunu olduğu gibi kolluk kuvvetlerimizi de rahatlatmıştır. Bu bir milattır.

* İkincisi de özellikle hendek ve barikat olaylarıdır. Hendek ve barikat olaylarından sonra da terörle mücadele, suç ve suçluyla mücadele konusunda başka bir milat açılmıştır.

“HER YANAN AĞAÇ İÇİMİZDEN EKSİLEN BİR CANDI”

Gelibolu’da önceki gün çıkan ve dün sabah saatlerinde kontrol altına alınıp söndürülen yangına da değinen Soylu şunları ifade etti:

* Gelibolu’daki yangını hep beraber takip ettik. Her yanan ağaç içimizdeki bir canın eksilmesiydi. Bu kadar açık ve net. Her diktiğimiz ağaç nasıl bize hayat veriyorsa, her dokunduğumuz hayvan bizi kendisiyle bir hissettirebiliyorsa sizin yaptığınız vazife, görev de bilmelisiniz ki Allah’ın kurduğu nizama katkı sağlar.

* Onun yarattıklarıyla hemhal olmak, onun gönlünü yapmaktır. İş bu kadar açık ve net. Onun için suç ve suçlular sadece yaptıklarıyla toplumun nizamını bozmazlar, oluşturdukları iklimle toplumun nizamını bozarlar aynı zamanda.

* O iklimi kesmek, o iklimi olumluya döndürmek bizim temel görevlerimizden bir tanesidir. Onun için bu attığımız adım hayırlı bir adımdır, güzel bir adımdır, örnek bir adımdır.


* Arkadaşlarımıza bu adımla ilgili değerlendirme yaptığımızda sağolsunlar, dünyadaki gelişmiş ülke örneklerini hemen çok çabuk bir zaman içerisinde tarayıverdiler. Onlardan bir adım daha öte olma konusunda kapasitelerini, tecrübelerini de buraya yansıttılar.

* Emniyet Asayiş Daire Başkanlığımız bünyesinde yeni kurulan bu birimde görev alan, görev alacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yarın burada eğitim boyunca bu eğitimi verecek bütün eğitmenlerimize hepinizin huzurunda tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

* Bu yeni bir adım, güzel bir adım, anlamlı bir adım. Bu adıma katkı koyan, gayret gösteren herkese tüm canlar adına minnetlerimi ve şükranlarımı ifade ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x