İmamoğlu’ndan Sert Tepki!

İmamoğlu'ndan Sert Tepki!

09 Aralık 2019 - 15:43

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın Kanal İstanbul için bakanlıklar ve İBB arasında imzalanan protokoller bulunduğuna yönelik açıklamasına tepki gösterdi. "İçeriği boş, talihsiz bir Ulaştırma Bakanı açıklaması daha" diyen İmamoğlu, "23 Haziran 2019’da geçmişe dönük bu ve bu tür bütün anlaşmaları halk iptal etti zaten. Hiçbir hukuki geçerliliği olmayan anlaşmalar" ifadelerini kullandı


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2020 yılı bütçe görüşmesinin yapılacağı İBB Meclisi aralık ayı oturumlarının ilk bileşimi öncesinde parti gruplarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

MHP, İYİ Parti, CHP gruplarını ziyaret eden İmamoğlu'nun AKP grubuna gitmemesi dikkat çekti. Ziyaretler sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, AKP grubunu neden ziyaret edemediğini şu sözlerle açıklık getirdi:

“AKP'den de randevu istedik ancak bugün grup toplantılarını kendi il binalarında yapacaklarını ifade ettiler. Ancak meclise yetişeceklerini söyledikleri için uğrayamadık ama aynı fikirlerimi meclis kürsüsünden de yine AKP'li meclis üyelerine de ifade edeceğim.”


BAKANI BİR İMZA KURTARACAKSA…


İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Kanal İstanbul projesine ilişkin bakanlıklar ile İBB arasında imzalanmış işbirliği protokolleri bulunduğuna ilişkin açıklamasına da tepki gösterdi.

İmamoğlu, “2012, 2014, 2015, 2016 hatta 2018'de de o dönemin yetkilileri ile aralarında yapılmış protokoller var kurum içinde. Ama protokol deyince sayın bakan zannedersiniz ki ‘imzayı attık iş bitti.' Eğer sayın bakanı bir imza kurtaracaksa ya da İstanbul bir imza mahvedecekse hiç kusura bakmasın, bu konuda da araştırma yapmamış. Sayın bakanı hep uyarıyorum araştırarak ve süreci derinlemesine analiz ederek beyanatta bulunması konusunda. Yine uyarımı yapmış olayım. Ama ne yazık ki talihsiz bir açıklama” dedi.


HALK İPTAL ETTİ

23 Haziran 2019'da geçmişe dönük bu ve bu tür bütün anlaşmaların halk tarafından iptal edilmiş olduğunu vurgulayan İmamoğlu şunları söyledi:


* Yeni bir dönem başladı. Yani sesini çıkarmayan ilgilenilmeyen değil yeni bir dönem başladı. O bakımdan biz 2019 23 Haziran itibari ile İstanbul'un konularına başka bir özde bakıyoruz. Toplumun faydasına mı, bu şehrin faydasına mı? O gözle baktığımızda da Kanal İstanbul ile ilgili fikrimiz nettir.

* Bu netliğimizi sayın bakan 16 milyon insan nezdinde hâlâ hissedememiş diye anlıyorum. Anlayacaktır. Hiçbir hukuki geçerliliği olmayan anlaşmalar. ‘Şu planını sizin Bimtaş şirketiniz yapsın. Şu plan sürecini kurumunuzun şu birimi tamamlasın' diye karşılıklı protokoller var. Onlar öyle bağlayıcılığı ve geçerliliği olan işler değildir.

* Bakanlık yazar ama o tebliği alan ve yorumlayan buradaki kurumlar var. Arkadaşlarım zaten gerekli cevapları yazacaklar. Niçin geçersiz olduğu ya da hangi işlemin yapılması gerektiği konusunda. Ki altını çiziyorum bakın bu tür meseleler protokol ile olmaz. Yani sanki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bir yeri sattık, bakanlık da aldı, iş bitti. Böyle bir şey değil ki… 16 milyon insanın yaşamından bahsediyoruz. Yani bu şehri tehdit eden unsurlardan bahsediyoruz. Yine söylüyorum. İçeriği boş, talihsiz bir Ulaştırma Bakanı açıklaması daha.

İmamoğlu'nun 'cinayet' dediği 'Kanal İstanbul'la ilgili Bakan'dan dikkat çeken açıklama
İmamoğlu'nun 'cinayet' dediği 'Kanal İstanbul'la ilgili Bakan'dan dikkat çeken açıklama
OLAYA SIĞ BAKMIYORUZ

İmamoğlu, İBB'nin 2020 yılı için açtığı personel servisi ihalesine en uygun teklifi veren firmanın yıllardır büyükşehir belediyesinden ihaleler alan Albayrak grubuna ait şirket olması ile ilgili de ilk kez konuştu. Değerlendirme aşamasındaki ihalenin sonuçlanıp sonuçlanmadığına ilişkin soruya İmamoğlu, şöyle yanıt verdi:

“Henüz sonuçlanmadı bildiğim kadarıyla. Araştırıyor arkadaşlarım, inceliyorlar. Tabii geçmişte ihaleyi o aldı, şimdi o alıyor gibi, sığ bakmaksınız, şöyle bakıyoruz: Haksızlık ya da usulsüzlük var mı? Ya da orada yine bir haksız rekabet oluşmuş mu? ‘Onu inceleyin’ dedim arkadaşlarıma. Onu inceliyoruz.”

BU MAKAMA KİN DUYMAK İÇİN GELMEDİK

İhaleye teklif veren şirketin içinde bulunduğu Albayrak grubuna ait yayın organlarında kendisi hakkında ağır ithamların yer aldığı haber ve yazıların hatırlatılması üzerine İmamoğlu “Dediğim gibi ben bir belediye başkanı olarak isimlerle şahıslarla ilgilenmiyorum. Onların ilgileri bize devam ediyor” dedi.

İBB Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bir çok insana ve bir çok kuruma ahlaklı davranış konusunda da ders vermek zorundayız. Çünkü ülkenin iyi örnekleri görmesi lazım. Biz bu makamlara kin duymak için gelmedik, nefret duymak için gelmedik. Adaletli bir süreci yönetmek için geldik. O anlamda da yolumuza devam ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x