İmamoğlu O Eleştirilere Yanıt Verdi!

İmamoğlu O Eleştirilere Yanıt Verdi!

28 Mayıs 2020 - 14:55

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 yıl sonra musluklarından su akmasını sağladıkları 3. Ahmet Çeşmesi’nin ardından tarihi Kazlı Çeşme’yi de ziyaret etti. Tarihi çeşmelerden su akmasına yönelik eleştirilere yanıt veren İmamoğlu, “İnsanlar bunu başka yerlere koysa da bu aslında tarihe saygı. Yarın 29 Mayıs; İstanbul’un fethi. Tarihe saygı, bu tür uygulamalarla, tarihi anlamakla, onu hissetmekle ve yarınlara bunu geçirmekle olur” diye konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, inşası devam eden Başakşehir Kayabaşı Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

İmamoğlu, merkez inşaatının 2-2,5 ay gibi bir sürede tamamlanacağını belirterek “Pandemi sürecinden dolayı açık da olsa kapalı bir tesise dönecekti. Bu gecikmeyle beraber aslında denk düşen bir sisteme oturdu. İnşallah bu yaz, pandemi sürecinin hemen bitiminde insanlarımızla burayı buluşturmak istiyoruz” dedi.

ERİKLİ BABA TÜRBESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Başakşehir'den Zeytinburnu'na geçen İmamoğlu, Kazlıçeşme'deki Erikli Baba Türbesi'ni ziyaret etti. Ziyarette İmamoğlu'na Alevi dedesi Binali Doğan, “Rah-ı Hakikat” adlı kitabını hediye etti.

“BİZE NASİP OLDU”

İmamoğlu'nun son durağı, semte adını veren ve İSKİ'nin yıllar sonra suya kavuşturduğu tarihi Kazlı Çeşme oldu.

Semte adını veren çeşmenin restorasyonunun Zeytinburnu Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:


* Burayı onarmış, teşekkür ediyoruz; tadil etmiş, güzel bir hale getirmiş ve onun yetki alanında. Bize de suyunu akıtmak nasip oldu. Bu iletişimle hemen hemen bütün tarihi çeşmelerin suyunu akıtmak istiyoruz. İnsanlar bunu başka yerlere koysa da bu aslında tarihe saygı.

* Yarın 29 Mayıs; İstanbul'un fethi. Tarihe saygı, bu tür uygulamalarla, tarihi anlamakla, onu hissetmekle ve yarınlara bunu geçirmekle olur.

* Çeşmenin kültürümüzdeki yerini anlatmakla olur. O bakımdan bu uygulamamız devam edecek. Beni de memnun ediyor. İnşallah bütün sularını akıtırız aziz İstanbul'un.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x