İran’dan Rest!

İran'dan Rest!

08 Mayıs 2019 - 10:25

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İran'ın nükleer anlaşmadaki çıkarları korunmazsa 60 gün içinde zenginleştirilmiş uranyum seviyesini artıracaklarını duyurdu

ABD'nin İran ile Batılı ülkelerin 2015'te imzaldığı nükleer anlaşmadan çekilmesinin birinci yıldönümünde Tahran'dan ültimatom geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani anlaşmanın diger imzacı ülkelerine bir mektup göndererek 60 gün süre tanıdı.

Ruhani, imzacı ülkelerin petrol ve bankacılıkla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde İran'ın yeniden uranyum zenginleştirmeye başlayacağını açıkladı.

İran, İngiltere, Fransa, Almanya, Çin ve Rusya'nın büyükelçilerine bir mektup gönderdi. Ruhani mektubunda, Tahran'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin geçen yıl çekilmesine rağmen anlaşmaya hala bağlı olduğunu hatırlattı. 

Ruhani, İran'ın anlaşmadan doğan bazı yükümlülüklerini yerine getirmeme kararı aldığını bildirdi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, anlaşmanın çökmesinin hem İran hem dünya için tehlikeli olduğunu vurguladı. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani anlaşmanın altında imzası olan diğer ülkelere, petrol ve bankacılıkla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi çağrısı yaptı. 

Tahran beş ülkeye bunun için 60 gün süre tanıdı. Aksi halde İran'ın uranyum zenginleştirmeye yeniden başlayacağını duyurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x