İşte AK Parti’nin Gaziantep Adayları!

İşte AK Parti'nin Gaziantep Adayları!

26 Ocak 2019 - 16:46 - Güncelleme: 26 Ocak 2019 - 16:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; 

31 Mart akşamında Gaziantep ile birlikte yeni destanlar yazacağız. Gaziantep tüm dünyaya insanlık dersi verdi. Şehir nüfüsunun neredeyse yüzde 20'sine ulaşan muhacirlere, ensarlık yapan Gaziantepli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin huzurunu bozmak, fitne sokmak için çırpınan içerideki gafillere, teröristlere, ajanlara itibar etmeyen Gaziantepli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Gaziantep'e bugüne kadar 35 katrilyonluk yatırım yaptık

Bugüne kadar belediyelerimizde görev yaparak, Gaziantep'e hizmet etmiş kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğine özellikle sahip çıkacak ve inşallah hep birlikte en yükseğe taşıyacağız. Biz hükümetlerimiz olarak dönemimizde Gaziantep'e bugüne kadar 35 katrilyonluk yatırım yaptık. Eğitimde 10 bin 830 yeni derslik inşa ettik. Gaziantep'e 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum inşa ettik. İçinde Millet Kıraathanesinin de olduğu 65 bin metrekarelik ikinci bir millet bahçesini de eski stadyumun yerine yapıyoruz. Gaziantep'e yerel ve yatay mimari ilkesiyle 50 bin konutluk yeni bir şehri, tüm ticari sosyal ve kültürel alanlarıyla birlikte kuruyoruz.

Adana Mutabakatı hükmünü icraa etmektedir

Türkiye'nin Suriye, Irak, Balkan politikalarını anlamak isteyenler gelip Gaziantep'e baksınlar. Biz burada huzur içinde yaşarken yanı başımızdaki kardeşlerimizi zalimlerin varil bombalarına bırakamayız. Diyorlar ki Türkiye'nin Suriye'de ne işi var? Onlara şunu deyin, 1998 yılında Baba Esed ile Türkiye bir Adana Mutabakatı anlaşması imzaladı. Bu anlaşma hala hükmü icraa gerekiyor. 2001'de bu yine yenilendi, ve bu daha sonra aynı kararlılıkla şu anda da hükmünü icraa etmektedir. 

Mesele DEAŞ, Suriye, Irak meselesi değil, burada çok daha derin bir oyun ve karmaşık hesaplar var.

Oldu - oldu... Olmadı biz bir gece ansızın ordayız

DEAŞ ile mücadelede somut başarıları olan tek ülke Türkiye'dir. Suriye'de güvenli yerleri çoğalttıkça bu yükü hafifleteceğiz, 300 bine yakın Suriyeli topraklarına döndü.Önceliğimiz Siyaset ve Diplomasi yollarını sonuna kadar kullanmaktır. Gerektiğinde askeri yötemlerden de kaçınmayacağımızı da Fırat ve Zeytin Dalı harekatları ile gösterdik. Oldu - oldu... Olmadı biz bir gece ansızın ordayız. İstiklalimizden asla taviz vermeyiz.

Fırsatçılara uyarı: Hazırlıklarımız var, kusura bakmasınlar

Şu tür sıkıntılarla karşılaştığımız oluyor. Bir KOBİ'ye uygun şartlarda finansman sağlıyoruz. Bazı kişilerin bu kaynağı işinde kullanmak yerine, götürüp faize ve finans araçlarına yatırdığını duyuyoruz. Döviz kuru ve enflasyon konusunda, fiyatları şişiren kimi ticaret erbabının aynı şekilde devam ettiğine inanıyoruz. Dolar düştü mü? Düştü. Borsa yükseldi mi? Bak 100 bini yakaladı. Şimdi marketlere bakıyoruz çarşıya pazara bakıyoruz. Maalesef marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşürüyor. Bu tür fiyatları artıranları hesaba çekmeniz lazım, bunları silkelemeniz lazım. Hazırlıklarımız var, kusura bakmasınlar. Bunun uygulamasını yapacağız. Bunun adı fırsatçılıktır, tefeciliktir, hatta ülkeye ve millete ihanettir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Gaziantep adayları şu şekilde:

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR: Fatma Şahin

ARABAN: Mehmet Özdemir

İSLAHİYE: Kemal Vural

NİZİP: Mehmet Sarı

NURDAĞI: Ökkeş Kavak

ŞAHİNBEY: Mehmet Tahmazoğlu

ŞEHİTKAMİL: Rıdvan Fadıloğlu

YAVUZELİ: Mustafa Kemal Sakaroğlu

OĞUZELİ: Mehmet Sait Kılıç (Cumhur İttifakı kapsamında MHP adayı)

KARKAMIŞ: Mehmet Seydi Yılmaz (Cumhur İttifakı kapsamında MHP adayı)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x