İşte Bilmedikleriniz!

İşte Bilmedikleriniz!

05 Haziran 2019 - 12:00

Hemen herkes parfüm kullanıyor. Peki doğru bir şekilde mi?

Alkol yoğunluğu daha fazla esans yoğunluğu az olan parfümler kategorisindedir. %4-10 arası esans içerir. Eau de Toilette parfümleri kıyafete sıkmak daha iyi sonuçlar verecektir. 1,5 metrelik alana kadar bir koku yayabilen Eau de Toilette yazın kullanmak için çok uygundur. Kumaşa sıkmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Saçlara da sıkılabilir. Fakat parfümü sıkıp ardından güneşe çıkmanız hem cildiniz hem de saçlarınız için zararlı olacaktır... Dışarı çıkmadan 15 dakika önce parfümünüzü sıkarsanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

Eau de Parfüm nedir?
Esans yoğunluğu fazla alkol yoğunluğu daha az olan parfüm kategorisinin adıdır. %8-15 arası esans barındırır. Genellikle markaların en çok tercih edilen kategorisidir.

Parfüm nedir?
Piyasada diğer çeşitlerine göre daha az bulabileceğiniz Parfüm'lerin içinde %15-25 arasında esans bulunur. diğer türlerine göre en kalıcı olan parfümdür. kullanırken kulak arkasına, bileklere, enseye birkaç damla damlatılması yeterli olur.

Parfümler arasında nadir tercih edilen sınıftadır. %2-5 arası esans yoğunluğuyla yazın kullanıma uygundur.

Eau Fraiche (Fresh) nedir?
Eau Fraiche parfüm kategorisindeki en uçucu esans oranına sahiptir. Markalar genellikle yaz aylarında fraiche'leri piyasaya bu nedenle sürer... İçeriğinde %3 ya da daha az esans vardır. Duş sonrası kullanımı daha etkili olacaktır.

 

Parfüm seçimi yaparken nelere dikkat etmek gerekir?
 

Ten renginiz, mevsim ve tabi teninizin parfümü nasıl taşıyacağı bu noktada önemli. Yaz mevsimlerinde daha hafif, çiçeksi parfümleri, kış aylarında daha yoğun parfümlere yönelmeniz gerekiyor.
Başkasında beğendiğiniz parfüm sizin teninize uymayabilir. Parfüm alışverişi yapmadan önce mutlaka kendi üzerinizde deneyin.
Parfümü bilek içlerinize sıkarak deneyin.
Soğuk algınlığınız ya da yeni atlattığınız bir üst solunum yolu rahatsızlığınız varsa iyileştikten sonra parfüm alışverişi yapmanız daha doğru olacaktır.
 

Sıcak havalarda parfüm nasıl kullanılır?
Sıcak havalarda parfümden çok deodorant kullanmak daha yerinde olacaktır. Gün ışınları cildimizi halihazırda yıpratırken içinde alkol olan parfümleri tenimize sıkmak sağlıklı değil. Gün ışığına maruz kalan cildimizin daha hızlı yıpranmasını sağlayacağından yaz mevsimlerinde deodorant ya da body mist kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

Eğer parfümünüzden vazgeçemiyorsanız aynı parfümün duş jeli ve vücut losyonunu da kullanarak yakın bir etki yakalayabilirsiniz.

Parfümünüz baharatlı, şekerli ve yoğun bir kokuysa yaz mevsimlerinde bu tip kokuları kullanmaktan kaçınmanız daha iyi sonuçlar verecektir. Sıcak havanın ağırlığıyla parfümün ağırlığının karışması pek hoş olmuyor...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x