İşte Detaylar!

İşte Detaylar!

11 Aralık 2018 - 18:30

DHBT soruları ve cevapları için bekleyiş sona erdi. ÖSYM tarafınadn 9 Aralık'ta gerçekleştirilen KPSS DHBT sınavına katılan adaylar, sınavda işaretledikleri şıkların doğruluğunu teyit edebilmek için soruları ve cevapları görüntülemek istiyor. Peki, DHBT soruları ve cevapları nasıl görüntülenir? 2018 KPSS DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...



DHBT soruları ve cevapları yayınlandı. Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim DHBT'den yüzde 10'ar şeklinde ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden erişime açıldı. Sınav sonuçları için heyecanlı bekleyişini sürdüren adaylar, bir yandan da soru ve cevapları görüntülemek istiyor. Peki, KPSS DHBT soruları ve cevapları nasıl görüntülenir? 2018 KPSS DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS DHBT SORULARI VE CEVAPLARI

Sınav soruları ve cevapları, ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden açıklandı. Adaylar 11 Aralık'tan itibaren 10 gün süreyle ÖSYM'nin htps://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak soruların tamamına ulaşabilecek.

KPSS DHBT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin yayımladığı sınav takvimine göre, 2018 KPSS DHBT sonuçları 4 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişime açılacak. Adaylar T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra sonuçlarını görüntüleyebilecek.

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/KPSS/DHBT/lisansinternetkitapcik11122018.pdf

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/KPSS/DHBT/onlisansinternetkitapcik11122018.pdf

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/KPSS/DHBT/lisansinternetkitapcik11122018.pdf

DHBT NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Gene l Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT'ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans dü zeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları, sınava başvuru yapmadan önce dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x