İşte En Sağlıklı Baharatlar...

İşte En Sağlıklı Baharatlar...

17 Ağustos 2021 - 19:30

Yemeklerinizde tuzu azaltarak farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Bu hem yemeklerinizi daha lezzetlendirir hem de daha sağlıklı olursunuz. İşte en sağlıklı baharatlar...

Nane, en çok antioksidan gücüne sahip baharatlardan biridir. Aynı zamanda stres giderici özelliği bulunmaktadır. Mide bulantısına ve midedeki gazın azalmasına da yardımcı olmaktadır.


Adaçayı

Beyin dostu olan adaçayı, aynı zamanda depresyon karşıtı bir etkiye sahiptir. Sinirlerinizi yatıştırmaya ve sizi gevşetmeye yardımcı olacağı gibi ruh hali üzerinde de olumlu bir etki yaratmaktadır.


Kekik

Yemeklerde tuz yerine kekik tercih edebilirsiniz. Kekik, solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. Hazmı kolaylaştıran kekik aynı zamanda kan şekerini de düşürür. Böbrekte ve bağırsaklarda bulunan mikroplarını öldürür.

 

Keten tohumu

Omega 3 yağ asitleri açısından zengin olan keten tohumu, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.


Biberiye

Vücutta oluşan iltihapların iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca birçok kronik hastalığın riskini azaltmaktadır. Baş ağrısını azaltacağı gibi, konsantrasyonun artmasına da yardımcı olmaktadır. Kalp sağlığınız için de oldukça faydalıdır.


Zencefil

Antioksidan açısından zengin olan zencefil, soğuk algınlığına iyi gelmektedir. Balgam söktürür, bulantı giderir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir.

 

Tarçın

Beyinde biriken proteinler Alzheimer hastalığını tetiklemektedir. Tarçında bulunan iki madde bu birikimi engeller. Tarçın böylece nöronları korur, motor işlevlerini iyileştirir ve Parkinsonlu hastaların nöro-taşıyıcı (sinir sinyallerini bir sinir kavşağının öteki tarafına ileten bir madde) seviyelerini normalleştirir.


Kimyon

Kimyonun tohumları; protein, karbonhidrat, mineraller ve yağ asitleri açısından yaklaşık 100 farklı kimyasal bileşen içermektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp-damar sağlığını korur.


Zerdeçal

Yapılan araştırmalara göre, zerdeçalın beyin sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu gözlenmiştir. Ayrıca iltihap giderici özelliği bulunmaktadır. Karaciğeri kuvvetlendirir ve kalp hastalıklarını da önler.

 

Karabiber

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren karabiber, solunum sistemini kormaktadır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x