İşte Fenerbahçe’nin Yeni Hocası !

İşte Fenerbahçe'nin Yeni Hocası !

22 Haziran 2018 - 15:15

Fenerbahçe Kulübü, Aykut Kocaman'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Phillip Cocu ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. PSV de teknik direktör Cocu'nun Fenerbahçe ile anlaşmaya vardığını açıkladı. İşte Hollanda ekibi Twitter'dan transferi böyle duyurdu. PSV, Cocu'ya F.Bahçe'de başarılar diledi
 
PSV, teknik direktör Cocu'nun Fenerbahçe ile anlaşmaya vardığını açıkladı. İşte Hollanda ekibi Twitter'dan transferi böyle duyurdu. PSV, Cocu'ya F.Bahçe'de başarılar diledi.
 

Fenerbahçe, Phillip Cocu ile 3 yıllık anlaşma sağlandığını resmen açıkladı.
Fenerbahçe, Teknik Direktör Aykut Kocaman ile yollarını ayırdıktan sonra yeni teknik direktörünü resmen açıkladı. Sarı-lacivertliler, bugün PSV'ye veda eden Hollandalı teknik adam ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.
Fenerbahçe'nin KAP'a yaptığı açıklamada, "Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü için Phillip Cocu ile 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır" denildi.
Hollanda Eredivisie Ligi ekiplerinden PSV Eindhoven, teknik direktör Phillip Cocu'nun takımdan ayrılarak, Fenerbahçe ile anlaştığını duyurdu.
Son dönemde ismi Fenerbahçe ile anılan Phillip Cocu'nun sarı-lacivertlilere transferi kesinleşti. Hollanda Eredivisie Ligi ekibi PSV Eindhoven'da görev yapan Cocu'nun kulübünden ayrılarak, Fenerbahçe'ye gittiği açıklandı. PSV resmi sosyal medya hesaplarından 47 yaşındaki teknik direktörün takımdan ayrılıp sarı-lacivertlilere transfer olduğu paylaşılan video ve yapılan açıklamayla duyuruldu. Hollanda temsilcisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Beş sezon altı kupa. Phillip, öncelikle bize yaşattığın başarılarla dolu yıllar için sana teşekkür eder Fenerbahçe'de başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.
Hollandalı teknik adamın önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelerek resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.
PHİLİP COCU KİMDİR?
Hollandalı eski millî futbolcu Phillip Cocu, 29 Ekim 1970 yılında dünyaya geldi. Daha önce AZ, PSV, FC Barcelona gibi takımlarda oynadı. Hollanda millî futbol takımı ile 101 maça çıkıp 10 gol attı. Futbol kariyerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Jazira Club takımında bitirdi. Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Cocu, teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında PSV Eindhoven'ın yardımcı antrenörlüğü ile başlayan Phillip Cocu, aynı zamanda Hollanda millî takımının da yardımcı antrenörlüğünü üstlendi. 2012 yılına kadar bu iki görevde de bulunan teknik adam 2012-2013 sezonunda PSV Eindhoven'ın altyapı sorumluluğuna getirildi. 2013 yılı haziran ayında PSV Eindhoven ile 4 yıllık anlaşma imzalayarak Dick Advocaat'ın yerine teknik direktörlüğe getirilmişti. PSV geçen sezon Philipp Cocu önderliğinde Hollanda'da şampiyon oldu. Philip Cocu önderliğinde PSV, son 4 sezonda 3 kere şampiyon olmayı başardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x