İşte Günlükteki Notlar!

İşte Günlükteki Notlar!

18 Mart 2019 - 11:06

Cudi’de öldürülen teröristlerin inlerinden günlükleri çıktı. O günlüklerden birinde, “Korkudan fare gibiyiz” ifadeleri yer aldı

Şırnak Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı timlerinin 7 Nisan'da Cudi Dağı'nda sürdürdüğü operasyonlar sırasında, Helenepir Tepe kırsalında etkisiz hale getirilen 3'ü kadın 5 PKK'lı teröristin kaldığı mağarada Farsça ve Kürtçe yazılı günlükleri bulundu.

Alınan habere göre, o mağarada ölü ele geçirilen İran'ın Maku kenti doğumlu olan Eylem Rasiki adlı kadın teröriste ait olduğu belirlenen günlükte teröristin örgüt içinde yaşadığı, şahit olduğu ve kadın arkadaşlarının kendisine anlattığı birçok konuyu kaleme aldığı ortaya çıktı. Günlükte bazı notlar şöyle:
 
"BİZİ DUYACAKLAR DİYE"
 
"Botan sahasındayız. Askerin korkusundan fare gibiyiz. Günyüzü görmeyeli ne kadar zaman geçti onu dahi hatırlamıyorum. Ben bunları yazarken şimdi dışarısı gecemi gündüz mü onu dahi bilmiyorum. Çünkü yerin 6 metre aşağısındayız. 3 Plastik su borusundan yapılmış havalandırma deliğinden nefes alıyoruz. Bu gözlerim güneş görmeyeli uzun zaman oldu. Jeneratörün yakıtı bittiği için günü bile bilmediğim uzun zamandır karanlıktayız. Nefes alırken bile Türkiye askeri bizi duyacak diye korkuyoruz."
 
Berfin arkadaş bugün bana anlattığına göre 17 yaşında Köyünden kaçıp dağa çıktığının ikinci haftasında bir sabah kendisini dedesi yaşındaki Fuat başkanın ( Ali Haydar Kaytan) kucağında çıplak olarak bulmuş. Örgütün üst düzey kadroları arasında ki Fuat başkanı ben de yakından tanıdım. Kamptaki Türkiyeli arkadaşlar ona "Tecavüzcü coşkun " lakabını takmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x