İşte Şok Eden Bylock Yazışması!

İşte Şok Eden Bylock Yazışması!

22 Temmuz 2020 - 13:59

FETÖ/PDY terör örgütü üyesi firari eski savcı Zekeriya Öz'ün Bylock yazışmaları deşifre edildi. Yazışmalar Zekeriya Öz'ün firardayken tamamen FETÖ'nün kontrolünde hareket ettiğini ortaya koydu


Hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca arama kararı çıkartılmış, 10 Ağustos 2015'te Sarp Sınır Kapısı'ndan yurtdışına firar etmişti. Eski savcı Zekeriya Öz'ün Bylock yazışmaları deşifre edildi.

FETÖ/PDY terör örgütün üye olan Öz'ün tamamiyle örgütün isteklerine göre çalıştığı ortaya çıktı. 120 sayfalık deşifrede Zekeriya Öz'ün ihtiyaçlarını örgütün karşıladığı belirlendi.

Yazışmalar Zekeriya Öz'ün 2015 yılında ilk yurtdışına kaçtığı dönemden başlayıp darbe girişimi öncesine kadar devam ediyor.

İki ayrı hattı üzerinden Bylock kullandığı anlaşılan Öz'ün bir hesabında 'Gencos' diğerinde ise 'Limitsiz' kod ismini kullandığı tespit edildi. Öz'ün Bylock gruplarında ise firari hakim ve savcılar; Cihan Kansız, Fikret Seçen, Mehmet Karababa, İbrahim Ethem Kuriş, avukat Yusuf Danyal Kılıçalp gibi isimlerin bulunduğu belirlendi.

Edinilen bilgilere göre incelenen mesajlarda, Zekeriya Öz'ün sokağa çıkmak için bile örgüt imamlarından izin aldığı görüldü.

Öz'ün kendisinden sorumlu imama sık sık ihtiyaç listesi ilettiği, ilginç istekleri arasında "banyo kesesi" ve "nargile" bulunması dikkat çekti.

Zekeriya Öz'ün Almanya'da bulunduğu sırada da sık sık örgütten mangal isteğinde bulunması da Bylock yazışmalarına yansıdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x