İtiraf Etti!

21 Eylül 2019 - 09:40

ABD’nin Suriye’deki müttefiki olan PKK fabrika ve ormanları yakıyor. İstanbul’da Şamlar Ormanı’nı yakmaya çalışırken yakalanan 3 PKK’lı talimatı örgütten aldıklarını itiraf etti. Önceki gün Pendik Aydos Ormanı’nı yakmak isteyen Yakup Akman’ın yangını çıkarma anları kameralara yakalandı

Yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen başarılı operasyonlarla bitme noktasına gelen PKK, orman ve fabrika yakarak yandaşlarına 'Hâlâ ayaktayız' mesajı vermeye çalışıyor. Daha önce İzmir, Antalya, Muğla gibi sahil şeridindeki yangınları üstlenen terör örgütü, İstanbul'da son 10 günde çıkan orman, fabrika ve gemi kundaklamalarını da kendilerinin yaptığını itiraf etti. Beykoz, Ümraniye, Sultangazi ve Tuzla ilçelerinde arka arkaya çıkan yangınların sorumlusu PKK önceki gün suçüstü yakalandı. PKK'nın bu tür saldırıları üstlenirken kılıf olarak kullandığı HBDH örgütü üyelerinden biri önceki gün Pendik Aydos Ormanı'nda yangın çıkarmaya çalışırken amatör kameraya kaydedildi.

YAKTIĞI YERDE YAKALANDI

Yakup Akman

Duyarlı bir vatandaş tarafından fark edilip kayda alınan terörist, görüntülere göre, yangını çıkardıktan hemen sonra bulunduğu yerden uzaklaşıyor. Aydos Ormanı'ndan dumanlar yükselmeye başlarken görüntüyü çeken vatandaşın derhal 155 Polis İmdat hattını arayıp durumu bildirmesi üzerine operasyon başlatan güvenlik güçleri, orman yakan kundakçıyı dumanların yükseldiği bölge yakınlarında yakaladı. İlk sorgusu Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan şüpheli Yakup Akman'ı görüntüyü çeken vatandaş da teşhis etti. Mardin-Kızıltepe nüfusuna kayıtlı Yakup Akman'ın terör örgütü PKK ile bağlantısı tespit edildi. İstanbul polisi, şüphelinin tüm bağlantılarını ortaya çıkarmaya çalışıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x