İZBİLİM KOLEJİ İZMİR’İN KUZEYİNDE BİR KUTUP YILDIZI GİBİ...

İZBİLİM KOLEJİ İZMİR’İN KUZEYİNDE BİR KUTUP YILDIZI GİBİ PARLAYACAK

25 Şubat 2021 - 08:37

   Atatürk’ün "Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin." sözünü şiar edinerek  “Bilimin izinde…”  İzmir’in kuzeyinde bir kutup yıldızı gibi parlayacak bir eğitim kurumu olma yolculuğuna çıkan bir okuldur İZBİLİM Koleji

    21. yüzyıl beceri ve yetkinliklerine sahip “dünyayla yarışan, dünyayla konuşan, dünyayla barışan” nesiller yetiştiren bir eğitim kurumu olarak İzmir’in kuzeyinde çok hızlı gelişen bölgelerinden Ulukent ve Egekent2 bölgesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve anadolu lisesini bünyesinde bulunduran bir  kampüs.

    İZBİLİM Koleji toplam 6000 m2 alana sahip olup okul içinde 35 derslik, yüzme havuzu, buz pisti, bilim laboratuvarları, çeşitli atölyeler, kapalı spor salonu, dans salonu, öğrenme alanları ve konferans salonu gibi birçok sosyal donatı alanları mevcuttur.

    İzmir ve Ankara önceki il milli eğitim müdürlerinden, Türkiye’nin tanınmış zincir özel okullarında genel müdürlük, yönetim kurulu başkanlığı gibi görevler yapmış olan Behçet YAVUZ’un liderliğinde Ali DOĞAN ve Bora KARASU Eğitim Kurumlarının ortak ürünü olarak eğitim hayatına başlamıştır. 

 

İZBİLİM KOLEJİ’NDE DÜNYA İLE YARIŞAN BİREYLER YETİŞİR

 

    Akademik olarak ise yeni çağın yeni nesil anlayışına uygun bir eğitim sistemine sahip olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Bora KARASU, İZBİLİM Kolejinin bazı öne çıkan güçlü yanlarını bize özetledi: Sürekli öğrenme, güncellenme ve yenilenmeyi esas alan mesleki gelişim merkezi İZMEGA okulun öne çıkan özelliklerinden. Diğer yandan teknoloji kullanmanın yanında teknoloji üretmeyi hedefleyen İZTEK ve kendine ait eğitim platformu İZDİJİTAL mevcut. Kodlama dillerini bilen, bu becerileriyle hayata dair projeler üreten, problem çözen, analitik ve algoritmik düşünme becerileri gelişmiş öğrencilerin yetişmesi sağlanıyor. Sanat ve spor alanlarında da becerileri gelişmiş öğrenciler yetiştirmenin en büyük hedefleri olduğunu belirten KARASU, bunun için İZSANAT ve İZSPOR’u kurduklarını belirtti.  

    Sosyal ve teknik becerileri gelişen öğrencilerin devam eden süreçte ulusal ve uluslararası sınavlara hazırlık ve destek programları ile beslenmesi gerektiğini söyleyen KARASU, LGS ve YGS gibi sınavlar ülkemizin önemli bir gerçeğidir ve bu sınavlara hazırlık için hafta içi ve cumartesi günleri ek çalışma programları yapılır diyerek ulusal sınavları önemsediklerini ifade etti.

 

Dünyayla yarışan, dünyayla çalışan ve dünyayla barışan nesiller yetiştirmek için başta İngilizce olmak üzere başka dilleri de bilmek gerektiğini belirten KARASU, bu anlamda etkinliklerle birlikte haftada 20 saate varan programlarla İngilizce ve seçmeli olarak da Almanca, Rusça ve Fransızca gibi dillerin öğretildiğini dile getirdi.

İZBİLİM KOLEJİ ÖĞRENCİSİ OKULDA VE HAYATIN DİĞER ALANLARINDA ETİK DEĞERLERE UYGUN DAVRANIR

 

    İZBİLİM Koleji öğrencisi aşağıdaki niteliklere sahip olarak yetiştirilir:

 

  • Ana dili dışında en az iki dünya dili daha öğrenir.
  • Doğa, çevre ve hayvan dostudur.
  • Her yıl mutlaka bir sunum yapar.
  • En az bir müzik enstrümanı çalar.
  • Pozitif iletişim becerilerini geliştirir, çevresiyle barışık bir yaşam sürer.
  • Bir spor dalında kendini geliştirir, sporcu olamasa bile spor kültürü donanımlarına sahip olur. 
  • Ulusal ve uluslararası sınavlarda kendi yeterliliği ölçüsünde başarılıdır.
  • Düşünme becerilerini geliştirerek farklı düşünebilen, yaratıcı kazanımlarıyla fark yaratandır.
  • Sadece teknoloji kullanan değil teknoloji üreten yetkinlik ve becerilere sahiptir.
  • Okulda ve hayatın diğer alanlarında etik değerlere uygun davranır.
  • Dijital okur-yazarlık yetkinliklerine sahiptir.

 

 

2021-2022 EĞİTİM ve ÖĞRENME  DÖNEMİ KAYITLARI  HIZLI BAŞLADI.

 

    Okul bünyesinde eğitime dair tüm hazırlıklarını bitiren İZBİLİM Koleji, pandemi şartlarında aldığı tedbirler başta olmak üzere kendine özgü kurmuş olduğu hibrit eğitim sisteminin modernizasyon işlemlerini tamamlamıştır.

 

    Yeni eğitim ve öğrenme yılı kayıt dönemi avantajlı fırsatlarla açılan İZBİLİM Kolejinde öğrenciler randevu ile yüz yüze yapılan bireysel bursluluk sınavında okula kayıt kabul hakkı ve burs kazanabilmektedir. Bu burslar öğrencinin İZBİLİM Kolejinde eğitim hayatı boyunca sürmektedir.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x