İzmir’de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı!

İzmir'de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı!

16 Temmuz 2021 - 15:28

İzmir'deki 15 Temmuz etkinlikleri Konak Meydanı'nda tamamlandı

İzmir Valiliği tarafından, Vali Yavuz Selim Köşger koordinesinde planlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma etkinlikleri, Konak Meydanı’nda gerçekleştirilen programla tamamlandı.

Konak Meydanı “Türkiye Geçilmez” Dedi

Tarihî Saat Kulesi ile Hükümet Konağı arasına kurulan platformdan, meydanda toplanan vatandaşlara sunulan program, Vali Köşger, eşi Fatma Köşger ve il protokolünün katılımlarıyla, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında ulusa seslenişinin ekranlara getirilmesiyle süren programda konuşan Vali Köşger, beş yıl önce 15 Temmuz’da hayatlarını feda eden aziz şehitler ve kahraman gazileri bir kez daha yâd etmek, Türk milletinin demokrasi mücadelesini saygı ve gururla hatırlamak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

“Bu Dramı ve Bu İhaneti Yaşatanlar Asla Unutulmayacak”

15 Temmuz’u, bir milletin cesaretiyle, kararlılığıyla vatanını savunmasının, iradesine sahip çıkmasının, ihanete karşı topyekûn direnmesinin yıl dönümü olarak nitelendiren Vali Köşger, “Türk milleti bu şanlı direnişin onurunu kendisine yaşatan 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini, emanet ettikleri destanı asla unutmayacağı gibi bu dramı ve bu ihaneti yaşatanları da asla unutmayacaktır. Bu şanlı mücadelede kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, İstiklal ve diğer bütün mukaddes değerlerimiz uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum.” dedi.

Yakın geçmişimizde yaşanan bazı önemli hadiselerin iyi tahlil edilmesi gerektiğini kaydeden Vali Köşger sözlerine şöyle devam etti:

“İnsanlık tarihinde Türk milleti gibi kadim milletlerin, güçlü medeniyetleri tesis edenlerin daima bu şuurla hareket ettiklerini biliyoruz. Dolayısıyla 15 Temmuz ihanetini irdelerken konuyu milletimizin son 100-150 yıllık tarihinde yaşadıklarından bağımsız ele almamamız gerekmektedir. Bu piyonları kullanan şer odaklarını daha iyi tanımak için tarihimize, tarihi olaylarımıza kendi perspektifimizden, yani milli bir şuur ile bakmamızın yeterli olacağına inanıyorum. Biliyoruz ki Türk Milletinin birlik ve beraberliğini korumaya yönelik gayretler; ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve askeri alanlarda son yıllarda sağladığı başarı ve ilerlemeler 15 Temmuz ihanetini gerçekleştiren şer odaklarını rahatsız etmiştir. Ancak bu şer odakları Necip Milletimizin istiklali ve istikbaline yönelik hassasiyetini, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını hesaba katmamışlardır. Bildiğiniz gibi Aziz Milletimizin iradesine yönelik gerçekleştirilen bu hain girişim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde destansı bir direnişle bozguna uğratılarak ülkemizin her alanında güçlü olduğu, ilelebet payidar kalacağı dost-düşman herkese bir kez daha gösterilmiştir.”

“Milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hainlerin karşısına dikildi”

15 Temmuz’da elde edilen destansı zaferin altın tepside sunulmadığına vurgu yapan Vali Köşger, “Bu zaferin arkasında 251 insanımızın şehadeti vardır… 2 bin 196 yaralanan veya sakat kalan gazimizin yiğitliği vardır… Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, diğer bütün önemli hadiselerde olduğu gibi asil milletimizin kanına işlemiş cesaret ve nice fedakârlıklar vardır. 15 Temmuz gecesi, devletimizin kurumlarına sızmış FETÖ mensubu hainlerin ölüm kusan tankları, topları, uçakları, helikopterleri ve diğer tüm silahları karşısına aziz milletimiz imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir. Bu aziz millet, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak bu hainlerin karşısına dikilmiş; canından, canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş, ancak vatanına namahrem elinin değmesine asla müsaade etmemiştir.” diye konuştu.

“Canlar Pahasına İhanete Karşı Duruldu”

Milletin ihanet hareketi karşısında canı pahasına durduğunun altını çizen Vali Köşger, “Milletimiz iradesini, vatanını, devletini çiğnetmeyeceğini, düşmana ve hainlere yem etmeyeceğini bir kez daha göstermiş; topyekûn bir yumruk olup tüm kesimleriyle bir bütün olarak canı pahasına bu ihanetin karşısında durarak ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha haklı çıkartmıştır. Dosta düşmana bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

Vali Köşger, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bizlere istiklâlimizi ve istikbâlimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını, kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklâl ve diğer bütün mukaddes değerlerimiz uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Yaşayan kahraman gazilerimize sağlık, mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin saygıdeğer aile bireylerine ve 15 Temmuz destansı direnişinde yer alan, katkı sunan aziz milletimizin her bir ferdine sonsuz minnetle şükranlarımı sunuyorum. İzmirli hemşerilerimin ve aziz milletimizin 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten duygularımla tebrik ediyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından; Kur’an-ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz temalı belgesel gösterimleri, mehteran konseri, 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu sancak teslimi, tasavvuf musiki dinletisi ve şiirlerin okunması ile süren programda, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun kahramanlık türküleri ve zeybek gösterisi ile TRT İzmir Müdürlüğü TRT İzmir Radyosunun Kahramanlık Türküleri Konseri de ilgiyle takip edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma etkinlikleri, 16 Temmuz’un ilk dakikalarında, Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de de tüm camilerden aynı anda sela verilmesini takiben, İl Müftülüğü görevlileri tarafından Fetih Suresi’nin okunması ve sonrasında yapılan dua ile tamamlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x