İzmir’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı!

İzmir'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı!

23 Nisan 2019 - 13:25

İzmir Valiliği (BHİ) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99’ıncı yıldönümü kutlamaları İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın katıldığı tören ile Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce İzmirli ve çocukların katılımı ile coşku ile kutlandı

Vali Ayyıldız, bu güzel, anlamlı bayram gününde tüm çocukları ve törene katılan tüm İzmirlileri selamlayarak, nice bayramlar temennisinde bulundu.

Törene; İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, askeri, idari ve mülki erkân, öğrenciler ve çok sayıda İzmirli katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşımız okundu. Daha sonra öğrenciler tarafından İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’e ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çiçek takdim edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin konuşmasının ardından,  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 23 Nisan mesajı okundu. Bakan Selçuk mesajında, “Ülkemin güzel çocukları, biliyor musunuz, şairin de dediği gibi bir şey bu çocukluk. Bir öğretmenin gözleri, ne zaman bir çocuğun gözlerine değse bir çocuk gelip yerleşir, yüreğinin başköşesine; sonrası bir esenlik hali… İşte o an ellerinden tutar onun ve çocukluğuna döner. Çocukluğun, okul bahçelerinden dışarı taşan cıvıltılar, düdük sesleri. Çocukluk ‘yağ satarak bal satarak’, mendil kapmacadır; bilyedir, topaç çevirmektir. Keloğlan’ın masallar ülkesini hayal etmek; Nasreddin Hoca’nın göle yoğurt mayaladığına inanmaktır. Kendi kuyruğunu kovaladıkça şirinleşen bir sokak kedisine dokunup sevmeye çalışmak ve bir parkta tahterevalli sırası beklerken ağaçların gövdesini kucaklamaktır. Mahalledeki futbol turnuvasında, kendini dünyanın en muhteşem forveti sanmaktır. Çocukluk, kâğıttan bir gemiyle yolculuklara çıkmak, başını yastığa koyar koymaz uyumaktır. Bir Barış Manço şarkısında, ‘Kaç yıl oldu saymadım köyden göçeli ’dizelerini özlemle mırıldanmak; Hafize Ana’nın zil sesiyle Hababam’la teneffüse çıkmaktır.  Ne zaman bir çocuğun gözlerine değse bir öğretmenin gözleri. İşte biz o zaman bunları hatırlar ve deriz ki; her biriniz, her sabah nazlı kuşlar gibi uçarak gelin okullara, öğretmenlere. Kalbimizin kanatlarını açarak bekliyoruz sizleri. Kitapların kapağı aralanır sıralarda ve tahtanın üstündeki fotoğraftan Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün sınıfa gururla bakan gözleriyle buluşur gözlerimiz… Ey, dupduru güzellikler; sevinçleriniz çok, hayalleriniz sonsuz; Ulusal Egemenlik Bayramı’nız kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Ardından şiirler okundu ve öğrenciler tarafından hazırlanan görsel şölen tören alanında coşku ile icra edildi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’ıncı yıldönümü kapsamında düzenlenen tören İzmirlilerden tam not aldı.

Vali Ayyıldız’ın gösteri sonunda çocuklar ile fotoğraf çektirmesi ile tören son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x