İzmir’de Kadınlar Kadına Şiddeti Protesto İçin Yürüdü

İzmir'de Kadınlar Kadına Şiddeti Protesto İçin Yürüdü

İzmir'de kadına karşı şiddeti protesto etmek amacıyla, 'İzmir'i turuncuya boya' kampanyası çerçevesinde vatandaşlar yürüyüş düzenledi.

10 Aralık 2017 - 22:30

İzmir'de kadına karşı şiddeti protesto etmek amacıyla, "İzmir'i turuncuya boya" kampanyası çerçevesinde vatandaşlar yürüyüş düzenledi.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çoğu kadın vatandaşlar, ellerinde taşıdığı "2017'nin ilk 10 ayında 337 kadın öldürüldü, 337 yaşam aramızdan alındı", "Son 5 yılda bin 500'den fazla kadın öldürüldü", "Durma ses ver, kadına şiddete son ver", "Ben prenses değilim, astronot olacağım" yazılı pankartlarla müzik eşliğinde yürüdü.

Gündoğdu Meydanında son bulan yürüyüşe katılanlardan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmirli vatandaşların kadına yönelik şiddete karşı tepkilerini ortaya koymak için bir araya geldiğini belirtti.

Pekdaş, "Kadınlar eşitlik istiyor, güçlü olmak istiyor. Bir ülkenin demokratikleşmesi için kadına şiddetin olmaması gerekir. İzmir'de kadınlar bugün sokaklara çıktılar ve dediler ki bizler bu ülkenin eşit yurttaşlarıyız, hayatın öznesiyiz." ifadelerini kullandı.

Çocuk istismarıyla mücadele derneği gönüllüsü Burcu Karacaağaçlı ise kadına ve çocuklara şiddet ve istismara dikkat çekmek için yürüyüşe katıldığını dile getirerek bu tür olayların son bulmasını diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x