Jandarmadan Dev Operasyon!

Jandarmadan Dev Operasyon!

07 Eylül 2018 - 21:30

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, Körfez ilçesinde bulunan bir limanda düzenlediği operasyonla karbon çeliği ve paslanmaz çelik üretiminde kullanılan ferro silikon maddesi dolu 20 büyük çuval içerisinde paketler halinde bulunan 800 kilo kokain ele geçirdi


Körfez ilçesinde bulunan bir limanda düzenlediği operasyonla karbon çeliği ve paslanmaz çelik üretiminde kullanılan ferro silikon maddesi dolu 20 büyük çuval içerisinde paketler halinde bulunan 800 kilo kokain ele geçirdi. Dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin ise en büyük kokain operasyonunda ele geçirilen kokainin Güney Amerika'dan getirildiği ve Türkiye ile Avrupa ülkelerinde dağıtımı yapılacağı tespit edildi.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurt dışından deniz yoluyla yüklü miktardaki kokain getirileceği bilgisine ulaştı. Yapılan çalışmalar sonucunda 7 Ağustos tarihinden itibaren takip edilmeye başlanan geminin 8 Ağustos günü saat 01.00 sıralarında Körfez ilçesinde bulunan bir limana yanaştığı tespit edildi. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla limana yanaşan gemiye operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, gemiden indirilen konteynerleri X Ray cihazı ile taramadan geçirdi.

KESKİN KOKULU KİMYASAL MADDE İÇERİSİNDE GİZLENMİŞ

Taramalar sonucunda konteyner içerisinde sanayi tipi olarak adlandırılan çuvallar olduğu, çuvalların ise karbon çeliği ve paslanmaz çelik üretiminde kullanılan ferro silikon maddesiyle dolu olduğu belirlendi. Zehir tacirlerinin keskin kokulu malzeme içine sakladıkları kokain ise jandarmanın hassas burunlu narkotik köpeği 'Vira'nın aramaları sonucu çuvallar içerisinde bulundu. 'Vira' nın verdiği tepkiler üzerine boşaltılan çuvallarda ferro silikon maddesinin içerisinde spor çantalara konulan 1'er kiloluk paketler halinde 800 kilo kokain ele geçirildi.

DÜNYANIN 3. BÜYÜK OPERASYONU

Dünyanın 3'ncü büyük Türkiye'nin ise en büyük kokain operasyonu olan operasyon sonucunda ele geçirilen kokainin Güney Amerika'dan getirildiği, kokainin Türkiye ve Avrupa ülkelerine dağıtımının yapılacağı iddia edildi.

GÖZALTI YOK

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada, Güvenlik birimlerimiz bir gemideki konteyneri tespit edip bununla ilgili çalışmaları ortaya koydular. Spor çantalar içerisinde saklanmış kokain maddesi 'Vira' isimli köpek tespitiyle yakalandı. Kokain 800 kilodur ve çok önemli bir miktardır. Bugüne kadar oldukça yüksek olan bir miktardır. Körfez Cumhuriyet Savcılığı ile jandarmamızın takibi sonucu yapılmıştır. Gümrük Muhafaza da emniyet birimlerimizle koordineli çalışmıştır. 800 kilo kokain imha edilmek üzere jandarmada beklemektedir. Yasal işlemleri yapılarak süreç tamamlanmış olacaktır. Yurt dışından bir ülkeden gemiyle yükler arasına sıkıştırılarak getirilen kamuflaj olarak köpeklerin koku almasını engelleyecek bir kokan maden içerisinde getirilmiş. Türkiye üzerinden başka ülkelere sevki konusunda henüz bir tespitimiz yok. Şu aşamada gözaltına alınan kimse yok dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x