Kaçıyorlar!

28 Aralık 2018 - 10:56

Çoğunluğu DAEŞ'li cihatçıların akrabası olduğu belirtilen sivillerin, örgütün Suriye'deki son kalesi Hajin'den ayrılmaya başladıkları belirtildi. Gözlemevi'ne göre şu ana kadar 11 bin 500 kişi kenti terk etti


DAEŞ'in Suriye'deki son kalesi olarak tanımlanan Hajin kentini çoğu DAEŞ militanlarının akrabası olan binlerce sivilin terk ettiği belirtildi. 

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi temsilcisi Rami Abdel Rahman, Kürt güçlerinin iki hafta önce bölgeyi DAEŞ'in elinden almasından bu yana 11 bin 500 kişinin bölgeyi terk ettiğini kaydetti. 

Temsilci, "Son iki hafta şu ana kadarki en büyük kaçışa sahne oldu" dedi. Omurgasını YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), yaklaşık iki hafta önce DAEŞ'in savunmasını delerek kentte kontrolü sağlamıştı.

Diğer yandan militanların da kenti terk eden sivillerin arasına sızmaya çalıştığını belirten Abdel Rahman, SDG'nin şu ana kadar buna teşebbüs eden 700 kişiyi gözaltına aldığını söyledi.

Kentin DAEŞ'in elinden alınması amacıyla 10 Eylül'de 15 bin savaşçının katıldığı bir operasyon başlatan SDG, kenti 14 Aralık tarihinde kontrol altına almıştı. DAEŞ şu anda yalnızca El Şefa ve ve Susa köylerinde kontrolü elinde bulunduruyor.

Ankara da birkaç hafta önce, SDG'nin kontrolü altında bulunan Fırat'ın doğu bölgesine kısa süre sonra askeri harekat başlatacağını açıklamıştı. Karar, ABD'nin bölgedeki askerlerini geri çekeceğini açıklamasının ardından askıya alınmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x