Kalbinize Aşk İçin Yer Açın!

Kalbinize Aşk İçin Yer Açın!

18 Kasım 2019 - 20:00

Ömrü uzatmaktan tansiyonu dengelemeye kolesterole iyi gelmekten kalp krizini engellemeye kadar birçok etkisi olan aşk, ruh dünyanızı olduğu kadar fiziksel sağlığınızı da olumlu yönde etkiliyor

Aşık olduğunuzda vücudunuz biyolojik olarak birtakım tepkiler veriyor ve sağlığınızı olumlu yönde etkileniyor. İşte aşkın vücudunuzda gösterdiği 4 muhteşem etkisi…

1.TANSİYONA İYİ GELİYOR
Yapılan araştırmalar aşkın tansiyonu düşürdüğünü ortaya koydu. 10 dakika sevgi hissi yaşamak oksitosin hormonu salgılanmasını sağlıyor ve buna bağlı olarak tansiyonun dengeleniyor. Tansiyonun dengeli olması ile stresin azalması ve düzenli uyku gibi olumlu etkileri beraberinde getiriyor.


2.KOLESTEROL DÜŞÜYOR
Aşk üzerine yapılan araştırmalar, mutlu çiftlerin vücuttaki stresin azalmasıyla beraber kolesterol seviyelerini de düştüğünü ortaya koydu. Beslenme alışkanlıkları ile desteklenen bu süreç ile çiftler mutlu ve sağlıklı şekilde yaşayabilirler.


3.ÖMRÜ UZATIYOR
Mutlu çiftlerin yalnız yaşayan kişilere göre daha uzun yaşadığı çeşitli araştırmalarda ortaya konulmuştur. Yalnız yaşayan insanlar sağlıksız beslenme ve depresyon bağlı olarak alkol ve sigara tüketimi de artmak ömürleri kısalmaktadır. Tek başına yaşayan erkeklerin ortalama 6-7 yıl, kadınların ise 2 yıl daha ömürlerinin kısaldığı ortaya konulmuştur.


4.KALP KRİZİ RİSKİ DÜŞÜYOR
Mutlu ve huzurlu çiftlerde uyku kalitesi artar ve kalp krizi riski düşer. Stresin panzehiri olan aşk, şeker ve kolesterolü dengeleyerek damar sağlığına katkı yapar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x