Karar Açıklandı!

Karar Açıklandı!

30 Aralık 2019 - 12:29

İsrailli 12 kişinin tecavüzüne uğradığını öne süren ardından bu iddiasını geri çeken İngiliz kadınla ilgili davada karar açıklandı


Geçtiğimiz yaz, 19 yaşındaki İngiliz turist Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde bir eğlence merkezinde 12 İsrailli erkeğin tecavüzüne uğradığını iddia ederek polise suç duyurusunda bulunmuştu.

İddiaya göre askerlik öncesinde kutlama yapmak isteyen 12 kişilik İsrailli grup, Ayia Napa’ya gelmiş ve eğlendikleri mekanda İngiliz turistle tanışmıştı. Turist kadın ile 12 genç bir otele geçmiş sonrasında ise polise giderek, "toplu tecavüze uğradım" diyerek şikayette bulunmuştu.


Şikayetin ardından gözaltına alınan 12 İsrailli turist mahkemeye çıkarılmış ve İsrail hükumeti olayı yakın takibe almıştı. Olay İngiltere ve İsrail arasında kısa süreliğine diplomatik kriz çıkarmıştı.

Polis incelemesinin ardından kanıtları genç kadının önüne koymuş bunun üzerine de İngiliz turist, tecavüze uğramadığını ve kendi isteği ile birlikte olduğunu itiraf etmişti.
Genç kadın değiştirdiği ifadesinde, "İsrailli gençler beni odalarına davet etti. Birlikte olduğumuz anlarda bazıları beni görüntülemeye başladı. Buna öfkelendim ve polise giderek böyle bir şikayette bulundum" demişti.


Ardından gençler serbest bırakılmış, genç kadın hakkında yalan beyandan dava açılmış ve genç kadın polis baskısından ifadesini değiştirdiğini söylemişti.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde genç kadın hakkında açılan dava bugün sonuçlandı.
Diplomatik kriz çıkarmıştı: Toplu tecavüz davasında karar! Yargıç Michalis Papathanasiou, genç kadının güvenilmez bir tanık olduğunu ve kanıtların yalan söylediğine işaret ettiğini belirterek İngiliz kadın turisti suçlu buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x