Karar Verildi!

Karar Verildi!

22 Ekim 2019 - 18:24

Gözaltına alınıp görevden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından adliyeye getirilen Mızraklı ve Ayaz, savcılık ifadesi ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Mızraklı "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak"la suçlanıyor.
Mızraklı ile birlikte gözaltına alınan ve bu sabah İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Kayapınar Belediye Eş Başkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer de adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Mızraklı ve Ayaz tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Van'ın Erciş HDP Eş Belediye Başkanı Yıldız Çetin de bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Ne olmuştu?
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında 2017'de 1 ay tutuklu kalan Mızraklı  Mızraklı hakkında, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek" suçlarından bir dava ve 8 soruşturma açıldı.       

31 Mart yerel seçimlerinde HDP’den aday olan Mızraklı yüzde 62,93 ile 490 bin 507 oy alarak büyükşehir belediye başkanı oldu.

İçişleri Bakanlığı, 19 Ağustos'ta, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın görevden alındıklarını açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkan vekili olarak atandı.

Açıklamada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında dokuz soruşturma, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında altı soruşturma, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında ise yedi soruşturma olduğu belirtildi. Görevden almalar bu gerekçeye dayandırıldı. 

Kayyım atanan HDP'li belediyeler şöyle:

Van Büyükşehir Belediyesi,
Van / Erciş,
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,
Diyarbakır / Kayapınar,
Diyarbakır / Kocaköy,
Diyarbakır / Bismil
Diyarbakır / Kulp,
Mardin Büyükşehir Belediyesi,
Mardin / Nusaybin,
Hakkâri Belediyesi,
Hakkâri / Yüksekova, 
Erzurum / Karayazı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x