Karşıyaka’da Hayvan Düşmanı Site Yönetimi Protesto Edildi

Karşıyaka'da Hayvan Düşmanı Site Yönetimi Protesto Edildi

12 Şubat 2019 - 15:03 - Güncelleme: 12 Şubat 2019 - 15:13

İzmirli hayvan severler, sokak hayvanlarına mama ve su veren site sakinlerine para cezası kesen site yönetimini protesto etmek için Karşıyaka’da bir araya geldi

İzmirli hayvan severler Karşıyaka’da bulunan bir sitenin, hayvan besleme noktalarını kaldırmasını, mama ve su kaplarını yok etmesini, hayvanları besleyen site sakinlerine de para cezası kesmesini protesto etti. Sitenin önüne kara çelenk bırakarak, bildiri okuyan hayvan severler, mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Site sakinlerinden Didem Şarman protestoya kadar yaşananları şöyle anlattı;

‘Geçen sene 2017 Kasım’da kediler kaybolduktan sonra ilgili güne ait kamera kayıtlarını talep ettiğimizde, o güne ait kayıtların olmadığını tarafımıza bildirdiler. Olaydan bir sene sonra 16 Aralık 2018 tarihinde yapılan site yönetimi toplantısında, sahipsiz sokak hayvanlarının sitede beslenmemesi, barındırılmaması için şikayette bulunuldu. Bu şikayete çözüm olarak hayvanların toplatılıp atılması gündeme getirildi. Toplantıda yönetime; site yönetim planlarının hukukun üstünde olmadığını hatırlattığımda ve sokak hayvanlarını beslemeye hakkımız olduğunu ifade ettiğimde “Burası sokak mı, site mi, gereken neyse yapılsın, toplatılsın, götürülsün…” şeklinde geri bildirim aldım. Sadece 2 kat sakininin söylemidir bu!’

‘Sokak Hayvanlarına Mama Verene Para Cezası Kestiler’

Aidat adı altında hayvanlara mama veren site sakinlerine para cezası verildiğini söyleyen Şarman, ‘Site yönetimi 6 Aralık 2018 tarihinde kat maliki Fulya Hayriye Ağım’a balkonunda sahipsiz sokak hayvanlarına mama verdiği ve balkonunda küçük bir kedi evi olduğu için 200 TL ceza kesmiştir. Bu yapılan yasal olmadığı için, cezayı ödemeyen kat malikine, ay sonunda, hiçbir açıklama yapmadan aidat borcuna bu cezayı ek borç olarak göstererek SMS göndermişlerdir. 21 Aralık 2018 tarihinde yönetimce hazırlanan 200 TL’lik ceza, 23 Aralık 2018’de tarafına yeniden ikinci kez gönderilmiştir ve ardından 500 TL, devamında 600 TL aidat borcu olarak gösterilerek, tarafına ceza olarak kesilmiş ve güvenlik tarafından her defasında kapısına götürülmüştür’ dedi.

‘Mama Kaplarını Attılar’

Site yönetiminin mama kaplarını attığını ifade eden site sakini Didem Şarman, ‘21 Aralık 2019’da yeni duyuru tarafımıza iletilene dek, sitenin daha önce hayvan besleme noktası olarak belirlenen ancak toplantıdan sonra sökülüp kaldırılan alanına koyduğumuz faturalı olan mama kapları tek tek atılmaya devam edildi’ dedi.

‘Sokak Hayvanlarını Beslemeye Hakkınız Yok’

‘Yönetim toplantısında, yönetim planı defalarca gösterilerek hiçbir sokak hayvanı beslemeye hakkımız olmadığı tarafımıza iletildi. Ve yine yönetim planı göstererek, belediye yardımı ile sitede yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarını toplatmaya hakları olduğunu ifade ettiler ve bunu yazılı olarak da duyurdular’ diyen Şarman sözlerini şöyle sürdürdü;

18 Aralık 2018 tarihinde Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan Bey ile yüz yüze görüştüğümde, sokak hayvanlarını beslemenin yasal hak olduğunu ve belediyenin aşılama veya

kısırlaştırma dışında müdahale etmediğini ifade etti. Buna rağmen site yönetimi, bizi belediyenin ilgili birimlerinin hayvanları toplayacağı yönünde tehditleri devam etti.

17 Aralık 2018’de Karşıyaka 3.Noterliği aracılığı ile site yönetimine ihtarname ilettim. 26 Aralık 2018’de Haytap İzmir İl Temsilcisi, Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü, İzmir Barosu Hayvan Hakları Bölümünden Av. Senem Hanım’ın katıldıkları, site yönetimi ve sitede yaşayan hayvan severler ile toplantı yapıldı. Site bizden süre istedi, ancak bir buçuk aydır geri dönüş yapılmadı. Bu esnada toplantıda Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan Bey, eğer istenirse site içine kedi evi yapabileceklerini de iletti.

Sitenin 2019 bütçe toplantısında alınan kararlarda, bütçe açıklamalarının arasında, site sakini Yasemin Hanım’ın ‘kedilerin havuz civarında ve sitede olmaması gerektiğini, bu noktalara alınmaması gerektiğini, sitelerin hayvanlar için değil insanlar için yapıldığını’ ifade ettiği şeklinde bilgilendirme de karar kağıdına konu dışı olmasına rağmen geçirilmiştir.

Bunun üzerine 31 0cak 2019da güvenlik tarafından kapıma ceza makbuzu ve açıklama olarak da “Sitenin ortak alanlarında ve bahçede sokak hayvanlarını kuru mama ile beslediğiniz için blok içlerine fare, zehirli haşerat ve bakteri dolmaktadır’ yazıyordu. Kağıdı kabul etmedim, tarafıma tebliğ edilmesini istedim. Ayrıca 1 Şubat 2019’da tarafıma yansıtılan aidat borcu 696 TL’dir, ancak aidat borcum bulunmamakta ve tarafıma gönderilen detaylarda cezanın, tıpkı Fulya Ağım’a yapıldığı gibi, aidat olarak gösterilerek yansıtılmıştır.

31 Ocak 2019 itibariyle Fulya Hayriye Ağım’a 2.168 TL ceza yansıtılmış ve üzerine bir de icra mahkemesi açılmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x