Karşıyaka Spor Küme Düştü

Karşıyaka Spor Küme Düştü

15 Nisan 2018 - 15:32

Karşıyaka küme düştü. Ekonomik sorunlar nedeniyle 6 puanı silinen Karşıyaka 3. lige düştü.

 


Karşıyaka küme düştü. TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden ve bu sezon ekonomik sorunlar nedeniyle 6 puanı silinen Karşıyaka 3. lige düştü. TFF 2. Lig Beyaz Grup 31. haftasında sahasında konuk ettiği Fatih Karagümrük'e kaybeden Karşıyaka'nın ligim bitimine 3 hafta kala küme düşmesi kesinleşti. Türk futbolunun köklü takımlarından Karşıyaka küme düştü mü ve Karşıyaka 3. lige düştü mü? sorularının cevabı kesinleşti.
TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta evinde Karagümrük’e kaybeden Karşıyaka, ligin bitimine 3 hafta kala küme düştü.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden İzmir temsilcisi Karşıyaka, evinde Ottocool Karagümrük’e tek golle mağlup oldu. Bu sonuçla yeşil-kırmızılılar ligin bitimine 3 hafta kala TFF 3. Lig’e düşmeyi garantiledi. Maçın ardından futbolcular ve taraftarlar büyük üzüntü yaşarken, Karşıyaka tam 38 yıl aradan sonra 3. Lig’de mücadele verecek.

TFF 2. Lig Beyaz Grup 31. haftasında sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaşan Karşıyaka rakibine 1-0 mağlup oldu. Ligde oynadığı son 2 maçta Nazilli Belediyespor ve İzmir derbisinde Altay'ı mağlup ederek umutlarını son haftalara taşıyan Karşıyaka, Fatih Karagümrük karşısında 50. dakikada Burak Göksel'in yediği gole engel olamadı. Kalan dakikalarda beraberlik golü için bastıran Karşıyaka'nın, Silivrispor - Fethiyespor maçından Fethiyespor'un galibiyet haberini de öğrenince iyice direnci kırıldı. Bu sonucun ardından 31. haftayı mağlubiyetle kapatan Türk futbolunun köklü takımlarından Karşıyaka'nın 3. lige düşmesi kesinleşti. 

Türk futbolunun köklü takımlarından Karşıyaka daha önce 7 sezon 3. ligde mücadele etmişti. 1973-1980 yılları arasında 3. ligde mücadele eden Karşıyaka, 8. kez 3. ligde mücadele edecek. Süper Lig'de ise tam 16 sezon mücadele eden İzmir temsilcisi 1. ligde 33, 2. ligde ise 3 sezon mücadele etti. 2. ligdeki 4. yılında ekonomik sorunlar nedeniyle zor günler geçiren ve 6 puanı silinen Karşıyaka'da maçın ardından taraftarlar ve futbolcular büyük üzüntü yaşadı. Karşıyaka yönetimi Fatih Karagümrük maçında tribünlerin dolması için bilet fiyatlarını 10 TL olarak belirlemişti. Ancak Fatih Karagümrük karşısında alınan yenilginin ardından futbolcular, taraftarlar ve yönetim de büyük bir üzüntü yaşadı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x