KAVAKCIK’TAN LONDRA’YA HAYALİN VE AZMİN HİKAYESİ

KAVAKCIK'TAN LONDRA'YA HAYALİN VE AZMİN HİKAYESİ

13 Ekim 2016 - 11:46

Karabağlar’ın Kavacık Köyü’nde yaşayan bedensel engelli ressam Meryem Düzgünkaya 3. kişisel resim sergisini İstanbul’da açtı. Kavacıklı ressamın resimlerinden birine talip Londra’dan çıktı.

Karma birçok sergide resimleri sergilenen Meryem Düzgünkaya, 3. kişisel resim sergisini, Tiyatro Sanatçısı Seren Fosforoğlu’nun sahibi olduğu İstanbul’daki Nil Sanat Evi’nde açtı.

Karabağlar Belediyesi’nin desteğiyle açılan sergide Düzgünkaya’nın 20 resmi sergilendi. 8 Ekim’de açılan ve 15 Ekim’e kadar açık olacak sergiye ilgi yoğun. Birçok resmin alıcı bulduğu sergideki resimlerden birini de Londra’da yaşayan Seda Ferah Samji aldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da desteğini alan Düzgünkaya, ‘Sanata Engel Yok’ projesi adı altında Londra Balık Arts Vakfı yöneticisi Saadet Türkmen’den gelen talep üzerine sergiyi açtıklarını ifade etti.

Başkanımızın desteği büyük

Köy yaşamı ve doğa temalı resimler yapan Düzgünkaya, 3. Kişisel sergisinin böylesine yoğun ilgi görmesinden dolayı büyük gurur duyduğunu ve çok heyecanlandığının ifade etti. Düzgünkaya, “Özellikle Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın desteği ve Seren Fosforoğlu ile Saadet Türkmen’in katkısıyla İzmir dışında ilk kişisel sergimi açtım. Benim için büyük mutluluk. Resimlere gösterilen ilgi beni çok gururlandırdı” dedi.

Hayatı da film oluyor

3 yaşında geçirdiği çocuk felci sonrası bedensel engelli olarak hayata devam eden Meryem Düzgünkaya’nın, yakında çekimlerine başlanacak bir sinema filmiyle hayatı anlatılacak. Kavacık Köyü’nde çekilecek filmde, Düzgünkaya’nın çocukluluğundan bu yana yaşadığı sıkıntılar ve ressamlık serüveni konu edilecek.

Azmin yetenekle buluştuğunda her türlü engelin üstesinden geleceğinin kanıtı olan Düzgünkaya’nın hayatı, 2011 yılında da bir belgesel filme konu olmuştu.

Düzgünkaya ayrıca Kavacık Köyü’nde resimle ilgilenenler için eğitmenlik de yapıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x