Kılıçdaroğlu Hakareti Affetti! Ama...

Kılıçdaroğlu Hakareti Affetti! Ama...

16 Aralık 2019 - 09:57 - Güncelleme: 16 Aralık 2019 - 10:13

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında ‘hakaretten’ suç duyurusunda bulunduğu kişi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) burs için bağışta bulununca şikayetini geri çekti


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine hakaret eden Abdülhamit Turhan adlı vatandaşı, ÇYDD'ye bağış yapması karşılığında affetti.

SUİKASTA UĞRAYACAK: Tokat'ta yaşayan Abdülhamit Turhan, Adalet Yürüyüşü sürecinde Kılıçdaroğlu'nun Hindistan'ın simge isimlerinden Mahatma Gandi'ye benzetilmesine tepki gösterdi. Turhan, sosyal medya hesabı üzerinden “Kılıçdaroğlu da Gandi gibi suikasta uğrayacak. Çünkü onun dirisi para etmiyor. Ölüsü üzerinden iç savaş başlatacaklar. Ve bu mal üzerinde oynanan oyunun farkında bile değil” açıklaması yaparak Kılıçdaroğlu'na hakaret etti.

DALGINLIKLA PAYLAŞTIM: Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Turhan'ı savcılığa şikayet etti. Yeni düzenlemeler nedeniyle “Hakaret suçları”, uzlaştırma kapsamına alındığından dosya Uzlaştırma Bürosu'na gönderildi. Bu kapsamda atanan uzlaştırmacıya ifade veren Turhan, “Bir anlık dalgınlıkla bu paylaşımı yaptım. Daha sonra bunun doğru olmadığını düşünerek hemen geri sildim. Çok pişmanım ve defalarca özür diliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise şüphelinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) en az 4 öğrenci için bir yıllık burs ücretini yatırması halinde, uzlaşmayı kabul edeceklerini bildirdi. Turhan ÇYDD'ye 5 bin 600 TL bağışta bulundu. Uzlaştırmacı, “Taraflar arasında uzlaşma sağlanmıştır” notu düştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x