Kılıçdaroğlu : Mühürsüz Seçimin Yıldönümü

Kılıçdaroğlu : Mühürsüz Seçimin Yıldönümü

16 Nisan 2018 - 16:06

Kılıçdaroğlu: Bugün 16 Nisan mühürsüz seçimin, demokrasi ayıbının yıldönümü

'Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek' konferansında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, taşımalı eğitime son vereceklerini, zorunlu eğitimin de kesinlikle parasız olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bugün 16 Nisan mühürsüz seçimin, demokrasi ayıbının yıldönümü. YSK'ya yuvalanan bir grup çete onların arzuladığı sonucu ilan etti" dedi.

 

İzmir'de düzenlenen 'Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek' Sempozyumu'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün 16 Nisan mühürsüz seçimin, demokrasi ayıbının yıldönümü. YSK'ya yuvalanan bir grup çete onların arzuladığı sonucu ilan etti.
Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğdum. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Osmanlı'nın varlığı halinde ben okuyamayacaktım ama Cumhuriyet bize eşit yurttaşlığı getirdi, eğitim, aydınlanmayı getirdi.
Eğitimi bir partiye militan yetiştirmek için programlarsanız ülkenin geleceğini ateşe atmış olursunuz. Yaşadığımız süreçlerden birisi budur. Cumhuriyeti kuranlar eğitime ve öğretmene olağanüstü önem vermişlerdir. Savaş meydanlarından Gazi Mustafa Kemal Ankara'daki maarif toplantısına gelip katılmıştır. O savaş kazanılacak ama o kazanımın başarılı sürekli olmasının yolu eğitimden geçiyordu.


'ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKARILMALI'


Önce öğretmenler için Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalıdır. Öğretmenleri klasik devlet memurları yasasından çıkarmak zorundayız, hakimler için nasıl ayrı bir kanun varsa öğretmenler için de ayrı bir kanun olmalı.
Kadrolu sözleşmeli ücretli öğretmen bu ayıba da son vermeliyiz. Öğretmen öğretmendir ve kadroludur çalışır. Taslağımız hazır olduğunda bütün paydaşlara göndereceğiz. 
Zorunlu eğitimin kesinlikle parasız olması lazım. Öğrencinin ayakkabısından öğle yemeğine kadar her şeyin devlet tarafından karşılanması lazım. Kesinlikle taşımalı eğitime son vereceğiz.
Öğretmen arkadaşlarımız emekli olduklarında gelirlerinde düşme var ek iş arayışına giriyorlar. Bunu da düşündük. Bütün öğretmenlere 3600 ek göstergeyi getireceğiz. Öğretmene destek lafla olmuyor.

 


 

'ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ'NDE YATILI MESLEK LİSELERİ KURACAĞIZ'


Siyasi tercihlere göre öğretmen alınmaz, atamalar yapılmaz. Bütün mesele atamaların liyakat esasına göre yapılmasıdır. Bütün Organize Sanayi Bölgeleri'nde yatılı meslek liseleri kuracağız. Öğrenci gelecek ailesine asla yük olmayacak. Nitelikli ara elemana ihtiyacımız var. 3. sınıftan itibaren staja başlayacaklar. Mezun olduklarında da işleri hazır olacak. Buna iş garantili eğitim diyoruz. 


2017'de bir ayıptan da söz edeyim size; 2 milyona yakın çocuğumuz okula gidemedi. Aileler yoksul bu çocuklar okullaşamıyor. Bir siyasal iktidar bir avuç tefeciye teslim olmuş durumda. Milyarlarca dolar faiz ödüyorlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x