Kılıçdaroğlu’ndan Flaş Açıklamalar!

Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Açıklamalar!

12 Aralık 2018 - 11:13

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen "İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı"nda konuştu. Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ'ye yönelik başlatılan karalama kampanyasını ve gazete çalışanları hakkında hazırlanan iddianameyi de eleştirdi

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları;

İnsan olarak eşit haklara sahipsek, biz adaleti büyük ölçüde gerçekleştirmiş oluruz. O nedenle yasalarda eşit haklardan söz edilir o hakların bize verilip verilmediğinin sorgulanması gerekir.

Bizim Anayasamızda da insan hakları ile ilgili önemli düzenlemeler var. Bugün farklı boyutlar konuşulacak ben ekonomi konusundaki haklara değineceğim.

Herkes yaşama hakkına sahiptir diyor Anayasa. Sokağa bırakılan, açlıktan ölen çocukları düşünün gerçekten bu hakkı savunabiliyor muyuz?

AÇLIĞA, YOKSULLUĞA, DİLENCİLİĞE MAHKUM EDEN BİR SÜREÇ

Mülkiyet Hakkı, Aile ve Çocuk hakları için de bir düzenlememiz var. Buradan tüm hak derneklerine sesleniyorum gelin birlikte Aile Sigortası’nın çıkmasını sağlayalım. 102 Sayılı düzenlemeyi parlamento yıllar önce kabul etmiş. Kişiyi açlığa ve yoksulluğa mahkum eden, dilenciliğe mahkum eden bir süreç var. Sendikaların ısrarla bunu istemesi gerek.

Emekli yaşı oldu 65, işten çıkarıyorlar. 55 yaşında iş bulamıyorsunuz, devlete gidiyorsunuz devlet diyor ki yaşın daha genç. Nasıl yaşayacak bu insan

Kıyılardan herkesin yararlanma hakkı var. Kim faydalanabiliyor bu haktan. Kıyılar gökdelenlerle doldurulmuş.

Yasaya göre çiftçiye verilmesi gereken bir hak verilmiyor. Bugüne kadar ödenmesi gereken 124 milyarın üzerindeki ödeme verilmedi. Ziraat odalarının dava açması lazım. Kimse korkudan dava açamıyor.

SÖZCÜ DAVASI

Kişinin haklarını savunan 4. güç medyadır. Medya bağımsız olduğu zaman toplumum her kesiminin sorunlarını dile getirir. Yargı tarafsızlığını kaybetti.

Şimdi bin bir zorlukla yayın hayatına devam etmeye çalışıyor gazeteler.


Sözcü gazetesi Türkiye’nin en çok satan gazetesi. İnsan haklarının sözcülüğünü yapıyor. Sendikaların, sivil toplum örgütlerinin sözcülüğünü yapıyor. Yahu her şeyi teslim eden sen değil misin? Her şeyi ortaya çıkardılar ama FETÖ’nün siyasi ayağını çıkarmadılar. Sen ne istiyorsun Emin Çölaşan ve Necati Doğru’dan. Bunlar Cumhuriyet’ten yanadır, bunlar özgür kalemlerdir. Onlardan en sert eleştirileri alanlardan biri benim ama asla soramam. Çünkü özgürdür gazeteciler. Beni üzen yargının içine düştüğü sefalettir.

Gerçekten Zaytung haberi gibi. Savcı diyor ki iddianamede, “Ben biliyorum sen FETÖ’cü değilsin ama bir yerden talimat geldi, ne yapayım?”

Bizler farklı olabiliriz, bunların hiç bir önemi yoktur. Önemli olan hepimiz insanız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x