Kılıçdaroğlu Net Konuştu!

Kılıçdaroğlu Net Konuştu!

26 Ekim 2019 - 17:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kent Ormanı açılış töreninde konuştu. Ekrem İmamoğlu'nun, 2 yıldır bu alanın neden açılmadığını sorduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Sayın Başkan kimse duymasın, bir sır vereyim. 2 yıldır benimle uğraşıyorlardı. 'Acaba Kılıçdaroğlu ne olacak, Kılıçdaroğlu'nu ne yapacağız?' Ya kardeşim, benimle uğraşmaktan vazgeçin. İstanbul'la uğraşın, İstanbul'u İstanbul yapın" dedi

Eyüp Sultan Kemerburgaz Mevkii’nde 5 milyon 526 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Kemerburgaz Kent Ormanı'nın 1.6 milyon metrekarelik ilk etabı Cumhuriyet Bayramı'na üç gün kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.

Açılışa CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'li milletvekilleri ve eski İBB Başkanları Nurettin Sözen ile Ali Müfit Gürtuna da katıldı.

Törene eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın da davet edildiği öğrenildi. Ancak Topbaş açılışa katılmadı. Açılış konuşmasında Topbaş'a teşekkür eden İmamoğlu “Göreve geldiğimizde Boğaziçi A.Ş.'yi ziyaret ettiğimizde Genel Müdür arkadaşım, buradan bize bahsetti. Burası, 6 yıl önce Orman Bakanlığı'ndan tahsis edilen, yaklaşık 5,6 milyon metrekarelik devasa bir orman alanı. 6 yıldır burası yapılmaya çalışılıyordu ama bir türlü yapılamamış, açılamamış. Tahsis süresi 8 yıl. Biz, bu sürenin bitmesine 2 yıl kala hızlıca 1,6 milyon metrekarelik alanı 29 Ekim'e yetiştireceğiz dedim arkadaşlara. Çünkü hem çok şaşırmıştım hem de çok üzülmüştüm. Burası ilk tahsis edildikten hemen sonra projelendirilmiş, inşasına, imalatına da başlanılmış… Ben, buradan sayın Kadir Topbaş'a da teşekkür ediyorum. Ama 2 yıldır hiçbir şey yapılmamış. Belki sayın Topbaş devam etse, açardı; bilmiyorum. Ama 2 yıldır burası böyle duruyor. Niçin duruyor? Neden duruyor? Epeyce eksik vardı. Yoğun çalışma yaptı arkadaşlarımız, 2 ayı aşkın sürede Avrupai standartlarda hizmet alan bir bölüm haline getirdik burayı” dedi.

19 MAYIS'TA HACIOSMAN'DA AÇILIŞ VAR

İmamoğlu, Maslak'ta Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün arkasında kapalı durumda olan 1 milyon 100 bin metrekarelik Hacıosman Korusu'nu da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda açacaklarını duyurdu.


SLOGANIMIZA TAKMIŞLAR

Kemerburgaz Kent Ormanı'nın açılışı için kullandıkları “İmara değil halka açıyoruz” sloganına yönelik eleştirilere İmamoğlu şu yanıtı verdi:


“Sloganımıza takılmışlar. ‘İmara değil, halka açıyoruz' dedik. Ya kötü bir şey demedik ki! Bu bir felsefe. Orman Bakanlığı'na teşekkür ederiz. Burayı bize tahsis etti. İş birliğimiz hep devam edecek. Hemen bir açıklama yapmışlar; ‘Ora ormandır. İmara açılmaz zaten.' Biliyoruz onu biz. Biz, bir felsefeyi anlatmaya çalıştık. Böyle bir açıklamaya gerek yoktu. ‘Yaptık' demedik ki; ‘Açıyoruz' dedik kardeşim. Halkımıza açıyoruz. Bak yapanlara da teşekkür ettik ama ‘Niye açmadınız 2 yıldır' diye de sorguluyoruz” yanıtını verdi. İmamoğlu, birilerinin geçmişte okul alanı diye bağışladığı yerler AVM olduğunu, park alanlarında binalar inşa edildiğini belirterek “Ülkemizin bu kötü talihini değiştirmek adına bu felsefeyi söylüyoruz. ‘Hayır, olmadı' diyebilir miyiz? Diyemiyoruz.”

1-2 AY İÇİNDE “YEŞİL ALAN” DİYE ÇIĞLIK ATMALARINA SEVİNDİM

İBB Meclisi'nde geçtiğimiz hafta AKP grubunun önergeleriyle tartışmalı bir yöntem ile bazı parsellerin yeşil alan ilan edilmesi hakkında da konuşan İmamoğlu “Meclisteki çoğunluğu kullanarak, bazı noktaları meclise getirip, ‘şuradaki ticaret alanını biz yeşil alana çevireceğiz' diyorlar. Usulsüz, hiçbir planlama prensiplerine uymayan, mülkiyetin geçmişine bakmaksızın, kendilerince geçersiz bir karar aldılar. Bir yanıyla sevindirici. Biz seçilir seçilmez, 2-3 ay içinde, muhalif olunca yeşil alan çığlığı atmaları beni mutlu etti, açık söyleyeyim. Çok mutlu oldum. Üzücü olan şu tabi: İETT Garajı ile ilgili yeşil alan… Ya zaten İETT Garajı ile ilgili aynı şeyi söyleyip duruyoruz yıllardır. Başka bir bakış açımız yok. İnsanlarımızın lehine kullanılması konusunda kararlılığımız var. Ama, alınan bu kararın içindeki aldatmacayı da söylemeden edemeyeceğim. Genel Başkanım, 1-2 yıl önce KİPTAŞ'a, Başakşehir'de 266 milyon lira verip, satın aldıkları bir arsayı, imarını da bir miktar arttırarak, 17 milyon da proje parası harcayıp, toplamda 312 milyon lira harcadıkları bir araziyi 10 ay önce, proje geliştirip satışa çıkartan yönetim, ‘ben burayı yeşil alan yapacağım' diye önümüze getiriyor. Valla kim inanır, bilmiyorum? Kimse buna inanmaz. Daha da kötüsü milletin 312 milyon lirasını da çöpe atıyorsun. Ama yine seçimden hemen sonra 1-2 ay içinde yeşil alan diye çığlık atılması beni mutlu etmiştir. Demek ki yeşil alan konusunda anlaşacağız” dedi.

2 YILDIR BENİMLE UĞRAŞIYORLARDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da “2 yıldır bu alan niye açılmadı diye Ekrem başkanımızın sorduğu bir soru var. Sayın başkan kimse duymasın bir sır vereyim: 2 yıldır benimle uğraşıyorlardı. Acaba Kılıçdaroğlu ne olacak… Kılıçdaroğlu ne yapacak….Kardeşim benimle uğraşmaktan vazgeçin İstanbulla uğraşın. İstanbul’u İstanbul yapın. Eğer 6 yıllığına büyükşehire verilmişse ve bunun 4 yılı…yazık günahtır buraya 4 yıl niçin buraya gelmedik?” dedi. İBB Meclisi'ndeki AKP'li meclis üyelerinin de “her alanı yeşil alan yapalım” demesinden mutlu olduğunu vurgulayarak Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Gerçekten keyif aldım. Umarım İstanbul'un her tarafı yemyeşil olur ve biz uçakla geldiğimizde bina değil her tarafta ağaç görürüz, orman görürüz, park görürüz. İstanbul’u İstanbullunun hak ettiği şekliyle yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Bu görevi üstlendi sayın Başkan. İstanbul'a Ekrem başkan yakışıyor. Tabi hakkını yemeyelim 2 değerli belediye başkanımız da burada. Onlara da şükran borçluyuz. Geçmişte de buraya hizmet eden bütün belediye başkanlarına da elbette şükran borçluyuz. Biz hizmet eden hiç kimsenin hizmetini göz ardı etmek istemeyiz. Ama bu bütün hizmet rant için değil halk için çocuklar için ağaçlar için bizimle beraber bu kentte yaşayan diğer canlılar için olmalı.”

Konuşmaların ardından açılış etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gazi Koşusu'nda dereceye girenlere madalyaları ve kupaları Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verildi. Daha sonra Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski İBB Başkanları Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna ile birlikte bisiklet yarışının startını verdi. Ardından sahneye CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri davet edildi ve kurdele kesilerek Kemerburgaz Kent Ormanı'nın resmi açılışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x