Korkunç Açıklama!

Korkunç Açıklama!

19 Eylül 2020 - 17:30

ABD'yi etkisi altına alan yangın felaketinde bilanço ağırlaşırken, uzmanlardan endişe verici açıklamalar geldi. NASA'dan Waleed Abdalati yangınlarda payı olan küresel ısınmayla ilgili, "Tamamen mahvolmuş değiliz ancak durdurmak için çok geç. Yavaşlatabiliriz ama artık durduramayız" dedi


ABD’deki yangın felaketinde endişe verici açıklama: Durdurmak için çok geç!
Corona virüsü salgınında merkez üssü haline gelen ABD'de bir yandan da yangın felaketi sürüyor. Ülkenin batı kesiminde etkili olan 100'den fazla yangın bir türlü kontrol altına alınamıyor.

17 bine yakın itfaiyecinin mücadele ettiği yangınlarda şimdiye dek 30’dan fazla insan hayatını kaybetti. California, Oregon ve Washington eyaletlerinde 15 Ağustos'tan bu yana 2 milyon hektardan fazla alan yandı. Yangının en büyük tahribatı yarattığı California’da, 2020'nin başından bugüne dek yaklaşık 8 milyon hektarlık alan küle döndü.

‘ANCAK YAVAŞLATABİLİRİZ’

Yangınlarla ilgili endişe verici açıklamalar da ardı ardına geliyor. 2020’de yaşanan bu felaketin bir rutin haline gelebileceğini söyleyen NASA’dan Waleed Abdalati, iklim krizinin gerçeğe dönüşmesi olduğunu belirtti.


Los Angeles’ta alevlere müdahale eden bir helikopter.

Abdalati, “Bundan 20 yıl sonra mevcut şartlar daha normal hissettirecek. Tamamen mahvolmuş değiliz ancak durdurmak için çok geç. Yavaşlatabiliriz ama artık durduramayız” dedi.


BİRİ BİTİYOR DİĞERİ BAŞLIYOR

Guardian’ın haberine göre ABD’nin batısında her yıl milyonlarca hektar alan yanıyor. Ancak 1980’den bu yana büyük çaplı yangınların sayısı iki kat arttı.


Wilson Dağı’nda yangınla mücadelede yorgun düşen itfaiyeciler.

Santa Barbara itfaiyesinden Mike Eliason, “Ağaçlar birer kibrit çöpü gibi yanmaya hazır. Bir yangınla mücadele ederken, bir anda diğeri başlıyor. Bu inanılmaz. Her yıl insanlara bu en kötü yıldı diyoruz ama bir sonraki yıl daha kötüsü yaşanıyor” diye konuştu.

54.4 DERECEYLE REKOR KIRDI

California, geçtiğimiz yüzyılda ortalama 1.6 derece ısındı. Bu yaz Ölüm Vadisi’nde sıcaklık rekoru kırılırken, termometreler Ağustos ayında 54.4 dereceyi gösterdi.


California’nın Red Bluff bölgesi.


Los Angeles’ta da tüm zamanların rekoru 49 dereceyle kırıldı. Eyalet Valisi Gavin Newsom iklim krizi için “Acil durumun ortasındayız” derken, ABD Başkanı Trump’ın bunu reddetmesiyle ilgili, “Aynı sorunu tartışmaktan yoruldum” ifadelerini kullandı.

TRUMP: MERAK ETMEYİN SOĞUYACAK

ABD Başkanı Donald Trump, yangınlarla ilgili bilgi almak için California eyaletinin başkenti Sacramento'ya gittiğinde Newsom'la bir araya gelmişti.


Trump, Sacramento'da California Valisi Gavin Newsom'dan bilgi aldı.

Küresel ısınmanın yangınlardaki payını reddeden Trump, “Ağaçlar kısa bir süre içinde devrildiğinde çok kuruyor. Adeta bir kibrit çöpüne dönüyorlar ve patlıyorlar. Bu daha çok ormanların idaresiyle ilgili bir sorun. Merak etmeyin soğuyacak. Sadece izleyin. Bilimin bunu gerçekten bildiğini sanmıyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x