Korkunç Seçim!

Korkunç Seçim!

23 Kasım 2018 - 09:08

Afganistan'da savaş ve kuraklıkta her şeyini kaybeden aileler korkunç bir seçim yapmak zorunda Bazı anne ve babalar, bütün aile açlıktan ölmesin diye çocuklarını satıyorlar


Ya ailecek açlıktan ölecekler, ya da çocuklarını satacaklar. Çoğu anne-baba çaresizlikten ikinciyi tercih ediyor..

Afganistan, tarihindeki en kötü kuraklıklarından birini yaşıyor. Bazı aileler, hayatta kalabilmek için çocuklarını para karşılığı daha zengin ailelere veriyor. Bir çocuğa biçilen değer ise 3 bin dolar.

Çocuğunu satan annelerden biri, CNN International'a konuştu. Kocasını savaşta kaybeden ve evi iklim değişikliği sonucunda yok olan kadın, diğer 2 çocuğunun karnını doyurabilmek için 6 yaşındaki kızını 10 yaşındaki bir erkek çocukla evlenmesi için verdi. Karşılığında 3 bin dolar almak üzere anlaştı. 

Neden yaptınız sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Buraya biraz yardım alacağımı düşünerek geldim, ama hiçbir şeyim yok. Çocuklarımı açlıktan kurtarmak için, kızımı 3 bin dolara sattım. Ama şu ana kadar sadece 70 dolar kazandım. Kızım onu sattığımı bilmiyor. Nasıl bilecek ki? O bir çocuk ama başka bir seçeneğim yoktu. Gülerek de olsa ağlayarak da olsa gitmek zorunda. 

6 yaşından küçük kızı, şimdi kendisini satın alan adamın yanında kalıyor. Çocuğu para karşılığında alan adam ise, bu alışverişi yaparak aileye yardım ettiğini düşünüyor.

Şöyle konuşuyor: "Ailesi çok açtı. Yiyecek hiçbirşeyleri yoktu. Ben de fakirim ama eminim 2-3 yılda yavaş yavaş ödeyebilirim."

Gazetecinin ama onlar çocuk değil mi sorusunu ise, "Fark etmez, burada böyle şeyler oluyor. Yaşlı adamlar da genç kızlarla evleniyor" yanıtını verdi. 

Dört yıl süren yağışsızlık nedeniyle bölgede tarım sıfırlandı. Birleşmiş Milletler'e göre, sadece 2018'te 275 binden fazla insanın kurallık ve yoksulluk nedeniyle yerinden edildi. Bunların 84.000'inin kentte ve 182 binin  Badghis kırsal bölgesinde yaşamlarını sürdürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x